Sus 450 meter op i verdens højeste radiotårn

22. maj åbner kommunikationstårnet Tokyo Sky Tree for besøgende, og med sine 634 meter er det verdens højeste af slagsen.

Grundlæggende er Tokyos nye kæmpe-tårn Sky Tree bygget for at udsende radio- og tv-signaler, men indvendigt i vidunderet er der også blevet plads til både et akvarium og et teater. Under tårnet er pladsen så stor, at der er bygget en mindre park i tårnets skygge med mødepladser, station og lobby ind til tårnet. Og så er der bygget to observationsplatforme i henholdsvis 350 og 450 meters højde, hvor Tokyo-turister kan suse op og tage millionbyen nærmere i øjesyn. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Grundlæggende er Tokyos nye kæmpe-tårn Sky Tree bygget for at udsende radio- og tv-signaler, men indvendigt i det 634 meter høje vidunder er der også blevet plads til både et akvarium og et teater.

Læs også: Svimlende udsigt fra verdens højeste hotel

Under tårnet er pladsen så stor, at der er bygget en mindre park i tårnets skygge med mødepladser, station og lobby ind til tårnet.

Og så er der bygget to observationsplatforme i henholdsvis 350 og 450 meters højde, hvor Tokyo-turister kan suse op og tage millionbyen nærmere i øjesyn.

Byggeriet af radiotårnet blev forsinket et par måneder på grund af jordskælvet i 2011, men i februar blev den sidste dims sat på tårnet, hvor byggeprisen løber op i runde 4,5 milliarder kr.

Det bliver ikke helt billigt at hænge ud mellem skyerne, for et besøg på øverste dæk koster ca. 200 kr. Og man regner med så stor interesse for tårnet, at man skal booke billetter forud for besøget, og til det skal man bruge et kreditkort udstedt i Japan - eller være med i en gruppe på over 25 deltagere, som kan reservere i forvejen.
 

Læs også: Verdens højeste skyjump åbner i Vegas