Surf’s up i Portugal

Brættet under armen, våddragten på kroppen og Beach Boys i ørerne. Så er det tid til at bestige bølgen blå. Det er aktiv ferie med en coolness-faktor, der scorer helt i top.

Strandene ved Lagos i Portugal er super velegnede til surfingbegyndere. Bølgerne er til at overskue, så man har mod på at prøve igen og igen, indtil teknikken er der. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mette Gert
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun på Hawaii og i Californien, de har bølger, der er store nok til at surfe på. I Europa har vi vores helt egne surf-spots.

Se flere billeder fra i galleriet til højre

Et af dem er i Lagos i Portugal. Ved den sydlige kyst, hvor Atlanterhavet banker hårdt og brutalt ind i strandene omgivet af klipper, er der bølger, der bare venter på et board og en turist, der forsøger at stå på det.

De første mange gange føles det som en ulige kamp mellem bølger, board og den manglende balance i kroppen. Men har man først en gang prøvet at stå oprejst på boardet i mere end tre sekunder – i streg – er man hooked.

Læs også:
Hunden der elsker at surfe

Og når det så kombineres med godt selskab, er det svært ikke at anbefale denne ferieform.

Den portugisiske kyst er broderet tæt med selskaber, der tilbyder surf som ferieform.

Et af dem er The Surfexperience i centrum af Lagos. The Surfexperience er ejet af to engelske surfere, der nu har modtaget surfere på alle niveauer fra hele verden i 17 år. 

Basen er et surfhus med plads til omkring tyve personer i to, tre og fire-sengsværelser. Det er her, man mødes til morgenmad, og her man slapper af efter en lang dag på vandet.

Efter et solidt morgenmåltid er det tid til at tage ud til kysten. Der er strande i gåafstand fra centrum af Lagos, som er fine til en afslapning, men ubrugelige til surfing.

Derfor har folkene bag Surfexperience indkøbt fire jeeps, som kan komme ud til de mest ufremkommelige kyster.
Efter tre kvarters kørsel og en pejling på vindretning og tidevand ankommer surfere og instruktører til strande som Praia do Amado, Praia do Arrifana og Praia do Castelejo og gør klar til at gå i gang med dagens tur i vaskemaskinerne.

Instruktørerne giver gode råd om strøm, teknik og bølger og så er det ellers om at gå til angreb.
Alt efter vejrforholdene er der to timers surf om formiddagen og to om eftermiddagen kun afbrudt af frokost og en siesta på stranden.

Sidst på eftermiddagen pakkes der sammen og så er det tilbage til byen. Dagen efterlader tid til et bad og en lur før man igen mødes til middag og en drink eller to på en af byens mange barer.

Hvad kræver det at surfe?
Alle kan lære at surfe. Det kræver dog styrke og en smule smidighed.

For at blive en god surfer gælder det om at øve. Jo flere bølger man fanger, desto hurtigere lærer man det. Så simpelt er det.

Man kan surfe hele året rundt i Portugal, men det er naturligvis en smule køligere om vinteren. For begyndere er det bedst at surfe om sommeren, fordi bølgerne er mindre og det er varmere.