Storbritannien til nedsat pris

Visit Britain kommer med forslag til, hvor man kan spare penge på ferien til Storbritannien, hvor pundet i sig selv er blevet 20 pct. billigere.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritannien til nedsat pris - http://dk.britainforless.com/ - hedder i rask oversættelse en netside, hvor Visit Britain forsøger at samle en række billige rejser, hotelovernatinger og adgang til oplevelser rundt om i landet.

Se også: Den perfekte rejse med The Royal Scotsman

De seneste fem år er pundet i sig selv blevet mere end 20 pct. billigere.

I Danmark er tendensen, at langt de fleste fortsætter med at rejse på trods af lavkonjunktur og finanskrise. Mens sommerferien er hellig kan det godt være, vi stryger en af årets andre rejser og nøjes med at gå en hotelstjerne ned. Med andre ord ser vi mere på prisen og her rammer Visit Britains initiativ tilsyneladende plet.

Britain For Less vil netop anvise, hvor man får feriebudgettet til at strække længere. På netsiden kan man eksempelvis finde et hotelværelse på Jurys Inns fra 29,95 pund per person - ca. 250 kroner efter dagens kurs. Og på Holiday Inn kan man bo for 39 pund (ca. 325 kr.) per værelse.

Desuden gives der 20 procent rabat på billetter til musikfestivaler, når man bestiller via netsiden.

Når det gælder flybilletter kan det imidlertid anbefales at søge andre steder på nettet også, for det er ikke sikkert at British Airways opreklamerede ganske vist lave priser nu også er de billigste.

Den britiske premierminister Gordon Brown er protektor for kampagnen.

"Jeg håber, at dette initiativ vil opmuntre turister til at udforske flere sider af vores enestående land og de unikke lokaliteter som Storbritannien kan tilbyde," lyder de fra Brown i en officiel udtalelse.