Stor guide til sommerski

Er du vild med ski og vil du gerne fortsætte hele sommeren? Skiinfo.dk hjælper med stor guide til sommerski over hele verden.

Der er masser af steder i Europa og verden over, hvor du kan stå på sommerski. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Østrig
Mindst 12 Østrigske skiområder er åbne et godt stykke ind i maj. Heriblandt St. Christoph over St. Anton og Ischgl. Ca. halvdelen er deciderede sommerdestinationer, og holder gang i liftsystemet til juni, og nogle steder endnu længere. Www.skiinfo.dk rapporterer i den forbindelse, at Kitzsteinhorn gletsjeren over Kaprun i skrivende stund har 3,7 meter sne, og at Pitztal gletsjeren har 3,3 meter sne.

Norge
Norges tre gletsjer-resorts Folgefonn, Galdhøpiggen og Stryn åbner i løbet af den næste måned, og der holdes gang i lifterne, indtil sommeren er slut. De tre norske skiområder er kendt over hele verden for at have nogle af de bedste baser i sommerperioden.

Frankrig
Fem franske resorts tilbyder forårsskiløb frem til 1. maj, mens Chamonix og Tignes, Skisportens svar på slow food, holder åbent til 10. maj. Efter et par ugers pause kan Val d'Isere og Les 2 Alpes sammen med Tignes byde på førsteklasses sommerskiing fra juni til august. I Tignes. Tignes: Val d'Isere-light, ligger der lige nu 160 centimeter sne, mens man i Les 2 Alpes kan bryste sig af hele 190 cm på de højest beliggende pister.

Canada
I Alberta holder Lake Louise åbent til og med 3. maj. Ikke langt derfra kan man i Banff og Sunshine stå på ski helt til den 20. i samme måned. Whistler er det resort, der har den længste sæson i Canada, og her tilbydes således gletsjer-skiing til langt ind i juli og nogle gange også august.