Stor bøde for ungdoms-drukrejser

UngRejs har fået en stor bøde for i annoncer at opfordre børn og unge til at drikke alkohol.

Retten i Esbjerg har nemlig idømt Travel Booking A/S, der står bag UngRejs, en bøde på 175.000 kroner for at opfordre unge til drikkeri, skriver epn.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billige drinks. Fri øl. Gratis Sangria.

Læs også: 20 hostels med fest døgnet rundt  

Det var nogle af UngRejs budskaber i annoncer for selskabets rejser til Golden Sands i Bulgarien og Lloret de Mar i Spanien. Og da annoncerne var i bladene "Chili" og "Tjeck", som uddeles gratis til gymnasieelever, har det kostet rejsebureauet dyrt.

Retten i Esbjerg har nemlig idømt Travel Booking A/S, der står bag UngRejs, en bøde på 175.000 kroner for at opfordre unge til drikkeri, skriver epn.dk.

Den klækkelige bøde er idømt, da UngRejs markedsfører sig med "billeder og tekst, der forbinder oplevelsen af fællesskab på rejserne med barer, pubcrawl og indtagelse af øl og drinks."

Ikke uventet er UngRejs uenig i den afgørelse og har anket den til landsretten. "Det er noget vrøvl. Det er slet ikke tilfældet. At der er sangria til en grisefest betyder jo ikke, at vi siger, at fællesskab er lig med druk", siger direktør John Tobiesen til epn.dk.

Han tilføjer, at bureauet har et "aldersfilter" på hjemmesiden, hvor man skal bekræfte, at man er over 18 år, før man kan se beskrivelserne af ferierne. hvor der optræder pubcrawl osv. Men den sikkerhed får ikke retten i Esbjerg til at ændre opfattelse.

Man kan ikke kontrollere, at brugerne indtaster deres rigtige alder. En bruger under 18 år kan på den måde få adgang til beskrivelsen af drukrejserne ved blot at lyve sig nogle år ældre.

I en pressemeddelelse siger Ung Rejs, at det materiale bureauet er idømt en bøde for, stammer fra 2008.

"Ca. 10 pct. af vores rejsende er under 18 år. Ung Rejs har de sidste fem år indført en række tiltag for at passe på de unge, senest et 18-års armbånd," hedder det i meddelelsen.

Læs også: Mere alkohol, røg, mad og sex på ferien