Stjernernes bryllupsslotte

Happy Valentine - og ender det med bryllup, så er her en håndfuld eventyrlige rammer, hvor kendte par har lovet hinanden evig kærlighed.

På Chateau Vaux-le-Vicomte holdte den amerikanske skuespiller Eva Longoria fra den populære serie "Desperate housewives" og basketspiller Tony Parker fra San Antonio Spurs brullup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De traditionelle par vælge en kirke, en tropisk strand eller måske en idyllisk have som ramme for deres bryllup.
De mere utraditionelle siger ja til hinanden under vandet, på en bjergtop eller måske i et iskapel med tilhørende ishotel for bryllupsnatten.

Men når de kendte par, stjernerne, planlægger bryllup, skal det være det rene eventyr og helst foregå i et slot, som ikke lader hverken Askepot- eller Tornerose -slottet noget tilbage at ønske.

Hotel & Resort Insider har samlet listen over verdens top celebrity pars eventyrlige bryllupsslotte.

Chateau Vaux-le-Vicomte
nær Melun, Frankrig

Det er et lille fransk mesterværk fra det 17. århundrede, som første ejer Nicolas Fouquet - tydelig inspireret af Versailles - fik bygget 55 km. fra Paris. I dag er slottet åben for offentligheden, og i sommerhalvåret springer fontainerne i parken hver anden og fjerde lørdag. Der er museum, restaurant og slottet lejes ud til konferencer og private fester - som f.eks. festen efter den amerikanske skuespiller Eva Longoria og basketspiller Tony Parkers vielse i Saint Germain l'Aixerrois kiren i Paris.

Info:
www.vaux-le-vicomte.com

Ashford Castle Hotel
nord for Galway, Irland

Slottet, der kan dateres tilbage til 1228 og ligger midt i den storslåede irske natur, var tidligere Guinness familiens ejendom. Siden 1939 har der været hotel, og den fem-stjernede slots-resort blev sidste år kåret som Irlands bedste og den anden bedste i hele Europa af Conde Naste. De victorianske bygninger var rammen om bryllupsfesten, da den irske skuespiller Pierce Brosnan og Keely Shaye Smith blev gift.

Info: www.ashford.ie

Sudeley Castle
Winchcobe, England

Slottet har en mere end tusind år lang historie med mange royale forbindelser. Her boede f.eks. dronning Katherine Parr, den sidste - og eneste overlevende - af Henry d. 8. koner. Men denne baggrund giver ingen skår i glæden for dages brudepar på slottet. Her holdt skuespiller Elisabeth Hurley og den halvt indiske business-mand, Arun Nayar, deres bryllup. Med til festen var et hav af celebrities, f.eks. Sir Elton John, Kate Moos, Donatella Versace samt brudens eksmand Hugh Grant og Kate Winslet. Brudeparret fløj efterfølgende til Rajasthan i Indien, hvor de blev gift på hindu-maner og holdt endnu en storslået bryllupsfest på Umaid Bhawan Palace i Jodhpur.

Info: www.sudeleycastle.co.uk