Stjerner går amok i lufthavne

Det er ikke kun almindelige dødelige, der kan blive frustreret af lufthavne og fly. Se her hvordan Snoop Doog, Diana Ross og otte andre stjerner er gået amok på rejsen.

Tennisstjernen Anna Kournikova talte med store ord, da hun fik besked på at holde sin hund inde i det udleverede bur under flyvningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tv-kokken Henrik Boserup blev for nylig tilbageholdt i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn på grund af en foldekniv i lommen. Boserup mente, det var hans ret som kok at gå med kniv og hidsede sig voldsomt op. Han endte i håndgemæng og efterfølgende håndjern.

Se også: Guide til hoteller, hvor stjerner er gået amok

Henrik Boserup er langt fra den eneste kendis, der har ladet de aggressive følelser få frit løb i lufthavne eller fly. Listen over udenlandske stjerner, der har lavet rejse-ravage i verbal eller fysisk forstand er lang.

Ifølge Andrew Thomas, professor i international business på Akron University i Ohio og forfatter til bogen "Air Rage: Crisis in the Skies" skyldes den ofte meget aggressive tone, kendte mennesker lægger for dagen i fly og lufthavne, at de ikke er vant til at høre svaret nej.

"Det gælder generelt passagerer, der sidder forrest i flyet på business eller firstclass - og herunder altså også berømtheder," siger Andrew Thomas til magasinet Travel & Leisure.

I USA blev der i 2009 registreret 55 episoder med aggressive eller voldelige passagerer, et fald fra 121 i 2008.

I Storbritannien derimod er antallet af sådanne situationer steget med 30 procent fra 2008 til 2009, og var sidste år 3.500.

Andrew Thomas' forklaring på den store forskel fra amerikansk til europæisk grund er, at Heathrow Lufthavn - hvor langt de fleste britiske tilfælde finder sted - er blandt de mest besøgte internationale lufthavne, og samtidig er der med det store opbud af tax-free butikker i lufthavnen meget nem adgang til alkohol, som er den største synder ud i raseri i fly og lufthavne. 

"Og så tror jeg, at tallet i amerikanske lufthavne og fly i virkeligheden er langt højere - det er flyselskaberne bare ikke interesseret i at få ud, fordi det er dårlig reklame," siger Andrew Thomas.

Se her, hvordan en række stjerner er gået amok på rejsen.

Anna Kournikova
En hund skal ikke være låst inde i et bur under en flyvning, i hvert fald ikke hvis hunden er Anna Kournikovas og hun har noget at skulle have sagt. På et fly fra Dallas til Miami i 2000 lukkede tennisstjernen gentagne gange sin miniature doberman pinscher ud af det medbragte bur og sad med ham på skødet. Da først stewardesserne og siden kaptajnen gjorde hende opmærksom på, at det ikke var tilladt, blev hun aggressiv og skældte dem huden fuld.

Hvad var konsekvensen? Hun blev hentet af politiet, da flyet landede i Miami, men slap for en tiltale.

Naomi Campbell
Modellen Naomi Campbell's taske forsvandt i Heathrows famøse terminal 5 i 2008 inden en afgang mod Los Angeles og kaptajnen henvendte sig personligt til Campbell for at fortælle hende om den uheldige situation. Modellen insisterede rasende på, at hendes fuc.... tasker blev fundet, og anklagede kaptajnen for racisme. Da hun blev ved at råbe op, besluttede flypersonalet at sætte hende af flyet, og da politiet kom for at hente hende, spyttede hun på og sparkede dem, mens også de blev anklaget for at være racister.

Hvad var konsekvensen? Naomi Campbell erklærede sig skyldig i overfald på tjenestemand i funktion og blev idømt 200 timers samfundstjeneste samt en bøde på 2.300 engelske pund.

Næste: Diana Ross ville ikke finde sig i at "blive befamlet" af sikkerhedspersonalet. Se hvad Fergie, Courtney Love og X-files stjernen Gillian Anderson ikke ville finde sig i.