Stinkbombe på McDonalds menu

Man tror ikke sin egen næse. Durian, verdens mest stinkende frugt, er kommet på McDonald-menuen i Singapore.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Findes der noget mere forfærdeligt?

Læs også: Her er verdens mærkeligste mad 

De fleste turister i Sydøstasien vil samstemmende råbe: Nej - mens de lokale beboere ryster på hovedet og protesterer, at frugten er en herlig delikatesse.

Det er durian, det drejer sig om. Verdens formentlig mest stinkende frugt - rådden skraldespand eller gennem-fordærvet kød - er nogle af beskrivelserne af den odør, der omgiver de  gyldne storpiggende frugter.

Duriantræerne vokser kun i Sydøstasien, og de stinkende frugter anses for en stor delikatesse, som naturligvis ikke bliver mindre af, at den kun kan nydes på stedet. Hverken fly eller fragtbåde vil have lastrummene pakket med de ådselstinkende frugter. Durian-elskere må rejse til durian-land, hvor man dog også har restriktioner for, hvor man må have frugten med. Mange hoteller har skilte ved indgangen: Durian forbudt.

Men nu har den omstridte frugt fået international anerkendelse. Durian er kommet på McDonald-menuen - i Singapore.

Her er lanceret en lokal-menu: Singapura Feast, hvor den traditionelle McDonald menu har fået et lokalt tvist. 

Her er burgeren en Beef Rendang med rå løj overhældt med en sauce med kokosmælk, chili og andre krydderier - tydeligvis inspireret af nationalretten Satay - og pommesfrites rystet i krydderier. Til menuen hører også is - en Durian McFlurry.

Nu skal retfærdigvis nævnes om den udskældte frugt, at når den først er skrællet og frugtkødet skåret ud, forsvinder meget af den rådnende lugt. Og frugtkødet er velsmagende - for turister især når det er forarbejdet.

Læs også: 5 restauranter på toppen af Singapore