Stigning i turismen til Spanien i år

Den spanske turistindustri lider mildest talt ingen nød, til trods for at mange nye, populære rejsemål i især Østeuropa for alvor er dukket op på radaren de seneste år.

Der er ikke langt mellem parasollerne på de spanske strande, for der er fuld fart på turismen i det solrige land. Foto: Flickr Fold sammen
Læs mere

Således beretter Associated Press, at antallet af besøgende i paellaens, tyrefægtningens og flamencoens hjemland steg med markante 12 pct. i løbet af de første seks måneder af 2017. Fra januar til juni 2017 havde Spanien besøg af ikke færre end 36,3 mio. turister fra andre lande, hvoraf hovedparten kom fra Storbritannien og Tyskland.

Dette til trods for, at den spanske turistindustri sidste år blev ramt af en bemærkelsesværdig og ubehagelig skandale, hvor hotelgæster fra Storbritannien rettede falske anklager om madforgiftning mod spanske luksusresorter. Det kostede flere spanske hotelejere millionerstatninger og fik hotellernes brancheforening på Mallorca til at true rejsebureauer med at indføre et indrejseforbud mod britiske turister.

Var det blevet gennemført, havde det imidlertid været dårligt nyt for Spaniens økonomi: Omkring 11 pct. af solskinslandets BNP stammer fra indtægter fra turisme, ifølge Associated Press. Ikke mindst derfor er årets boom i turismen et velkomment økonomisk boost til landet, hvor ungdomsarbejdsløsheden ifølge Eurostat ligger på 50 pct.