Stewardesserne skal slankes

Russisk flyselskab vil af med sit blakkede ry. Smukke, iøjnefaldende stewardesser er vejen, mener Aeroflot.

Foto: Aeroflot vil stræbe efter slanke stewardesser i flotte uniformer - måske à la denne? Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har et image lige så gumpetungt, som fortidens betonkommunisme - det russiske flyselskab Aeroflot.

Læs også: Flybesætning kun iført bodypaint

Nedslidte fly, bastant kabinepersonale og et blakket sikkerhedsry - som dengang i december sidste år, da det var passagererne, der måtte gøre oprør for at forhindre den angivelige fulde pilot i at lette flyet.

Passagererne fortalte efterfølgende, at en Aeroflot-repræsentant havde udtalt, at "det var da ikke noget problem", hvis piloten var beruset.

Men nu skal det være slut. Aeroflot skal forbedre sit image. Service om bord skal højnes, og der skal ansættes nyt og mere attraktivt kabinepersonale, siger Aeroflots nye administrerende direktør, Vitaly Savelyev til den britiske avis The Independent.

De nye stewardesser skal være slanke, attraktive og "meget iøjnefaldende", lover han. Og de skal også have nye uniformer. De nuværende blå og orange skal kasseres, og der skal udskrives en konkurrence om nyt design og farvekombination.

Blå-orange vækker modvilje
"Psykologer har fortalt os, at den nuværende farvekombination vækker modstand hos vores passagerer," har direktøren tidligere udtalt til en russisk avis.

"Vi har set på andre flyselskabers uniformer. Min søn har bl.a. sendt mig et videoklip fra Virgin Atlantic. Alle deres stewardesser er i klare røde uniformer, og de ligner professionelle modeller."

De kommende regler for aeroflot-stewardessernes størrelse i mål og vægt er sluppet ud. Står det til den nye direktør, skal de alle være under en russisk størrelse 48 - som svarer nogenlunde til en dansk størrelse 42.