Stewardesserne får udslæt

Virgin Blue's nye uniformer i 60'er look ser ikke alene farlige ud - det er også farlige, klager kabinepersonalet.

Kabinepersonalet går catwalk til modeshowet i februar, hvor de præsenterede Virgin Blues nye uniformer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For Virgin Blue handler det kun om, at det skal se godt ud.

Læs også: De dummeste spørgsmål under flyveturen

Der er hverken taget hensyn til sikkerhed eller komfort, klager det australske flyselskabs personale efter de i tre uger i spritnye uniformer.

Nu kan det diskuteres, hvor godt de ser ud, de nye røde uniformer i 60'er look - som efter designerens mening skulle bringe både en sofistikeret stil og old world glamour - Andre vil nok bruge ordet gammeldags.

Men hvad værre er, at uniformsstoffet også er en reminiscens fra dengang, nemlig 100 pct. polyester. Man damper i uniformerne, og samtidig er deres snit så dårligt, at de er ukomfortable at arbejde i. F.eks. kan man ikke løfte armene, skriver australske Daily Telegraph.

Smelter til plastic
Uniformerne giver desuden smertefulde udslæt, og i en intern mail, som avisen har set, opfordres personalet til at vaske uniformerne inden brug for at "gøre stoffet blødere".

Luftfartsmyndignederne, Civil Aviation Safety Authority, har allerede fået flere klager over uniformerne. Det er især de sikkerhedsmæssige forhold, der bekymrer.

"I en nødsituation vil uniformerne være et problem, da snittet forhindrer os i at løfte armene over skulderhøjde."

"I tilfælde af brand vil 100 pct. polyester være det samme som at have smeltet plastic på huden," lyder nogle af klagepunkterne.

Til Daily Mail siger en talsmand for Virgin Blue, at selskabet er orienteret om, at Civil Aviation Safety Authority har fået klager over de nye uniformer, og man nu vil forholde sig til det.