Stewardesser trænes i kampsport

Flere fulde og urolige passagerer får Hong Kong Airlines til at træne kabinepersonalet i wing tsun, så de bedre kan håndtere tilspidsede situationer.

Flyselskabet har allerede sendt 23 af deres nye stewards og stewardesser til træning. De skal mestre wing tsun, en kampsport, der fokuserer på nærkamp og hurtige bevægelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: hermyzzz/flickr.com

De fleste passagerer kender til de faste rutiner og regler ombord et fly. Og de fleste følger dem til punkt og prikke.

Se også: 12 ting der får dig smidt af flyet

Men det sker, at der kommer passagerer med ombord, der nægter at høre efter, hvad kabinepersonalet siger til dem.

Og det sker stadig oftere for de ansatte i Hong Kong Airlines. Mindst tre gange om ugen har Hong Kong Airlines angiveligt problemer med fulde og urolige passagerer.

Men nu har flyselskabet fået nok.

Kabinepersonalet skal trænes i kampsport for bedre at kunne håndtere situationer med urolige og uregerlige passagerer. Det skriver CNNGO.com.

Skal mestre wing tsun
Flyselskabet har allerede sendt 23 af deres nye stewards og stewardesser til træning. De skal mestre wing tsun, en kampsport, der fokuserer på nærkamp og hurtige bevægelser.

Katherine Cheung, en af instruktørerne mener, at netop wing tsun passer godt til situationen om bord i et fly, da det kan udføres på begrænset plads.

Kan bedre tackle konflikter
Og tiltaget har allerede bevist sit værd, hævder Eva Chan, flyselskabets kommunikationschef.

På en flyvning fra Beijing til Hong Kong opstod fornylig en tilspidset situation med en beruset passager.

"En overvægtig mandlig passager virkede syg, men han var sandsynligvis fuld og følte sig utilpas. Stewardessen, der henvendte sig til ham, følte sig bedre i stand til at klare konflikten," fortalte Chan til South China Morning Post.

"Normalt kan stewardesserne ikke håndtere urolige mænd. Og specielt ikke, hvis de er fulde og overvægtige, men takket være kampsportstræningen, kunne hun nemmere få det hele under kontrol."

Her flyver de
Hvis du ønsker at opleve de kampsportstrænede stewardesser, skal du først flyve til Asien.

Selskabet har nemlig endnu ingen ruter i Europa eller USA. Hong Kong Airlines har eksisteret i 10 år og flyver hovedsagligt mellem Hong Kong og rejsemål i Kina, Japan og andre asiatiske lande.

Læs også: Klamme ting, folk gør i fly