Stewardesser må ikke have røde læber

Turkish Airlines strammer reglerne for de ansattes udseende og har også forbudt alkohol på indenrigsruterne.

Foto: Iris

Et forslag om at stewardesserne i Turkish Airlines skulle have nye uniformer med ankellange kjoler blev, efter voldsom kritik for at være for konservativt, trukket tilbage for et par måneder siden.
Men forbudet mod røde læber, det fastholder flyselskabet, som den tyrkiske stat ejer 49 pct. af, skriver Takeoff.dk. 

Se også: Hvad stewardesser hader ved passagerer

"En enkel og diskret make-up i pastelfarver er at foretrække for personale i serviceindustrien", forklarer flyselskabet deres forbud mod læbestifter i "kraftige røde eller lyserøde farver".

Inden for de seneste måneder har Turkish Airlines også stoppet udskænkning af alkohol på indenrigsruterne, hvilket ikke har skabt nævneværdig debat. Og selskabets overvejer også at stoppe for serveringen af alkohol på udenrigsruterne til Rusland, hviklet der også er forståelse for: De russiske passagerer om bord på flyene drikker så meget vodka, at der er ballade og slåskamp i gangene. Sidste år blev indberettet 28 tilfælde af alvorlige uroligheder på disse ruter, og problemet er fortsat i år.

Men forbudet mod læbestifterne, har fået gang i debatten og kritikken til at regne ned over regeringen for at islamisere landet.
Tyrkiet har i over ti år været ledet af det islamisk-orienterede Retfærdighedsparti.

“Dette forbud er da nærmest perverst, hvordan skal man ellers beskrive det,” siger Gursel Tekin, næstformand i det største oppositionsparti, CHP.

Og ifølge den australske avis The Age har mange kvinder i protest lagt billeder ind på sociale medier, hvor de har en skarp rød læbestift på.

Læs også: Russiske stewardesser som kalender-babes