Start skisæsonen i Stockholm

Puds formen af inden Alperne angribes eller giv børnene en blød introduktion til skisporten kombineret med storbyferie. Fra Stockholm er der blot 10-20 minutters kørsel til en række skianlæg.

En tur til Stockholm er den perfekte kombination af storby og skianlæg inden for rækkevidde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lille smule kaos, tårer og frosne små tæer er svært at undgå, når børnene for første gang skal prøve kræfter med liftsystemer, skistøvler og stejle bakker. Men der findes mere moderate og billigere måder at introducere børnene til skisporten på end at kaste dem direkte ud i de franske alper.

Læs også :Sveriges vildeste snepark

 En af dem er at kombinere en storbyferie i Stockholm med nogle timers dagligt skiløb på nogle af de mange små, men velfungerende og velpreparerede skianlæg i Stockholms forstæder.

Indenfor tyve minutters radius fra det centrale Stockholm ligger en række skibakker med typisk to-tre lifte og en håndfuld pister, der rummer rigeligt med udfordringer for børn og andre begyndere.

Desuden findes der udmærkede snowparks for de hoppelystne, men også muligheder nok for voksne, der bare skal have genopfrisket svingteknikken eller finpudset stilen inden turen til de rigtigt høje tinder.

Anlæggene er ikke nødvendigvis bedre eller mere udfordrende end nogle af dem, man kan finde længere sydpå i Sverige nærmere den danske grænse. Men fordelen ved Stockholms-bakkerne er, at man kan stå på ski i små daglige doser, der er tilpasset børnene – eller de rustne ben – og bruge resten af tiden på at udforske den oftest vintersmukke, svenske hovedstad.

Vinteraktiviteter i byen
Når man ikke orker mere skiløb, har Stockholm masser af andre aktiviteter at byde på:

Junibacken:
Intet mindre end et fremragende børnemuseum. Her leger og transporteres børnene rundt i Astrid Lindgrens magiske univers og bl.a. bydes på teater og Pippi-pandekager.
Info: junibacken.se

Skansen:
Hvis vejret tillader det, er det obligatorisk med en tur på Skansen, der både er en zoologisk have med overvejende nordiske dyr, og snarere en smuk vandretur gennem fortidens Sverige. Med dyr.
Info: skansen.se

Julemarkedet:
Markedet på Stortorget i Stockholms gamle bydel, Gamla Stan, er ikke stort, men ualmindelig hyggeligt, når sneen falder, og man føler for en varm kop kakao og vafler, evt. efter en skøjtetur på pladsen ved Kungsträdgården.
Info: gamla-stan-stockholm.se

Djurgården:
Efter at have spadseret i det store naturområde i det centrale Stockholm bør man slutte turen med enten økologisk og velsmagende varm suppe eller hjemmebag fra »drivhuset« Rosendals Trädgård.
Info: rosendalstradgard.se

Shopping:
Stormagasiner som f.eks. NK, det fashionable Stureplan eller de mange trendy butikker på Södermalm langs Götgatan og særligt i området omkring Skånegatan og Folkungagaten.
Info: beta.stockholmtown.com

Kulturhuset:
Ligger på Sergels Torg i centrum af centrum og byder på masser af mere afdæmpede aktiviteter. Udover bio, børneteater og oplæsning af eventyr kan børnene i »Rum for Barn« bl.a. få introduktion til at male eller bare lege og opleve i de børnetilpassede midlertidige udstillinger/legerum. 
Info: kulturhuset.stockholm.se

Museer og badeland:
Særlig børnevenlige er det Tekniska Museet og Vasa museet. Og en varm og våd oplevelse venter i det mindre »badeland« i fantastiske omgivenser, Eriksdalbadet.
Info: tekniskamuseet.se, vasamuseet.se og eriksdalsbadet.se

Rejseliv.dk giver her en guide til nogle af de bedste skialternativer i Stockholmsområdet og tips til øvrige vinteraktiviteter i byen. 

Næste side: Kungsberget