Star Tour er først med "grønne" fly

Det nye superfly, Boeing 787, bruger op mod 20 pct. mindre brændstof, og kan flyve non-stop fra København til Sydney.

Winglets er en vertikal vingespids som minimerer turbulensen omkring vingerne og dermed formindsker luftmodstanden. Dette giver mindre brændstofforbrug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Danielle Scott.

Som de første i Skandinavien har Star Tour lagt billet ind på to af verdens første ”grønne” fly, Boeings nye superfly, 787 Dreamliner, oplyser Star Tour. Flyet forventes at være i luften i 2014.

Se også: Vil flyve på nødder

Det er Star Tours ejer, rejsegiganten TUI, der har indkøbt i alt 24 Dreamlinere, hvoraf de to er reserveret til Star Tours eget flyselskab, TUIFly Nordic.

"Star Tours målsætning er, at være Danmarks mest klimarigtige rejsearrangør både ude i verden, herhjemme og i luften. 787'eren er verdens første klimavenlige flytype, blandt andet fordi de bruger cirka 20 procent mindre brændstof og har en væsentligt længere rækkevidde end man har set før. De kan flyve København–Sydney non stop, som det første fly nogensinde, og det gør dem perfekte til vores oversøiske flyvninger," fortæller salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Flere miljøtiltag
De nye flytyper er kun en del af en omfattende klimaindsats, som Star Tour er i fuld gang med på flysiden. Samtlige fly i Star Tours flyselskab, TUIFly Nordics, flåde har fået Winglets på vingespidserne, et tiltag, der totalt set betyder en CO2 besparelse på 12.500 tons pr år – det svarer til CO2 udledningen på ca. 350 flyvninger tur/retur København-Mallorca.

"Der er ikke andre flyselskaber i verden, der har gennemført så omfattende brændstofbesparende tiltag, som vores Winglets, der er den nyeste, mest moderne metode til at formindske flyets brændstofforbrug. Det er en investering i fremtidens klima, der har kostet omkring 40 mio. kr.," siger Stig Elling.

Fakta om Winglets:
• Winglets er en vertikal vingespids som minimerer turbulensen omkring vingerne og dermed formindsker luftmodstanden. Dette giver mindre brændstofforbrug.
• Charterfly er i dag det, der udleder mindst CO2 per fløjet passagerkilometer. Charterfly er har mange stole i kabinen, flyver direkte til rejsemålet og flyver altid fuldt bookede.
• Beregningen for CO2 udledningen for 350 flyvninger tur/retur København-Mallorca baseres på TUIfly Nordics Boeing 767-300 uden winglets med plads til 283 personer.

Mere om Star Tours grønne tiltag på startour.dk