Stævnet for kvindeværelser

Københavns Byret har stævnet Hotel Bella Sky for at diskriminere ved at tilegne under tre pct. af værelserne til kvinder.

Hotel Bella Sky Comwell. Fold sammen
Læs mere
Foto: Klaus Starup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et er, at en person farer i flint og indberetter Bella Sky Comwell ved Bella Center til Ligebehandlingsnævnet, fordi hotellet har en etage med værelser, der udelukkende er for kvinder.

Læs også: Verdens førende historiske hoteller 

Noget andet er, at Ligebehandlingsnævnet derefter tager indberetningen så seriøst, at rådet lægger sag an mod hotellet for diskriminering.
Men det er faktisk, hvad rådet har gjort. 

Københavns Byret har nu stævnet hotellet, der har i alt 814 værelser i de to markante hoteltårne, for at én etage med 22 værelser er forbeholdt kvinder.  

Ikke at det ryster hverken hoteldirektøren eller direktøren for Bella Center. De har fra første indberetning erklæret, at hvis der virkelig skulle komme en sag ud af det, var de parat til at gå hele vejen til EU's menneskerettighedskommission.

"Sagen er af principiel karakter, og vi vil begære den henvist til Vestre Landsret og derefter til Højesteret, så vi kan få slået fast, om vi virkelig diskriminerer. Men det er nu min opfattelse, at lovgivningsgrundlaget, der tvinger Ligebehandlingsnævnet til at tage sagen op, bliver ændret inden da," siger adm. direktør, Arne Bang Mikkelsen.

Søgt af polterabend
Men samtidig er etagen, Bella Donna som den kaldes, blevet utrolig populær.

Det var hotellets arkitekter, der kom med idéen, og man undersøgte interessen ved at spørge 100 meget rejsende kvinder. De var positive. Og værelserne efterspørges i dag da også i stor stil af forretningsrejsende kvinder.

Bella Sky har lige haft en stor international kongres, hvor der var meget stor interesse fra de kvindelige medlemmer for at bo på Bella Donna etagen, som man kun kan komme ind på med nøglekort.

"Hvad vi ikke havde tænkt på, er at venindegrupper også efterspørger etagen, og næsten hver fredag er der polterabenselskaber, hvor kvinderne er i hotellets spa, og hvor de på etagen er mere private og kan færdes mellem værelserne i morgenkåber," fortæller Arne Bang Mikkelsen.

Historien verden rundt
Bella Donna etagen og diskussionerne omkring den har imidlertid været god reklame, og historien er gået verden rundt.
Den har været i CNN og nu senest i tysk TV.

”Efterhånden er Bella Donna omtalt i ca. 30 lande, hvor vi har høstet positiv omtale. Faktisk har det været et gennembrud for omtale, som vi måske ellers ikke ville have fået. Senest har jeg været i tysk TV’s Tagesschau,” siger hotellets direktør Anders Dueholm til takeoff.dk og tilføjer:

”Her opdagede jeg, at der findes såkaldte Frauen-parkeringspladser i Tyskland, og i Schweiz er der et hotel udelukkende for kvinder.”

Læs også: Her er de 10 dyreste suiter i USA