Stadig fanget på krydstogtskib

Rederiet har nu valgt at slæbe "Carnival Speldor" til USA. Det betyder endnu et døgn på havet for passagererne og fortsat "nødhjælpsindsats" fra US Navy.

Slæbebåden SMBC Monterrey forlader Ensanada Havn i Mexico for at hjælpe med at trække krydstogtskibet Carnival Splendor i havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alejandro Zepeda

De næsten 4.500 fangede passagerer og besætningsmedlemmer på "Carnival Speldor" havde sat næsen op efter at komme i land i Mexico onsdag aften.

Læs også: Vild video af krydstogt i bølgegang

Men i går fik de besked om, at rederiet havde ændret planerne. Bugserbådene er nu i stedet på vej mod nordøst og San Diego i USA, hvilket giver dem endnu et døgn på skibet uden strømforsyning.

"Vi regner med at være i havn i San Diego torsdag aften, såfremt forholdene på havet fortsat er gode," hedder det i en pressemeddelelse fra rederiet.

Og rederiets personale er i fuld gang med at skaffe hotelværelser i San Diego og flyforbindelser derfra til de mange passagerer.

Hangarskib og fløj Sea hawk helikoptere
I går kom den amerikanske marine krydstogtskibet til undsætning - se billederne her.

Fra det store hangarskib "USS Ronald Reagan" fløj Sea hawk helikoptere i pendulfart med to tons forsyninger - mad og drikkevand - til de strandende besætningsmedlemmer og passagerer, der trods situationen stadig tilbydes "et begrænset" aktvitets- og underholdningsprogram, som det udtrykkes.

Branden i motorrummet, som har ødelagt skibets strømforsyning og  skibets motor, opstod mandag morgen. Ingen, hverken beslætning eller passagerer kom til skade.

Se også: Sådan blev verdens største bygget