Sri Lanka bliver chartermål igen

Både Star Tour, Apollo og Spies genoptager charterrejser til Sri Lanka fra den kommende vinter.

Foto: Scanpix

Chartertrafikken til Sri Lanka har været stoppet i en årrække på grund af den voldsomme uro i den nordlige del af landet, men nu har freden igen sænket sig over tropeøen.

Se også: Små danske rejsebureauer er bedst

Fra november genoptager både Star Tour, Apollo og Spies igen charterflyvningerne til den populære ø. Første afgang er den 30. november fra København, og derefter flyves der hver tirsdag aften frem til den 29. marts 2011.

"Det var pastor Eilif Krogager, der tilbage i 1969 "opfandt" det daværende Ceylon som charterrejsemål. Siden har tusindvis af danskere besøgt den store ø syd for Indien. De første ankom i »præstens Caraveller«, til vinter skal der flyves med et andet fransk fly, nemlig en moderne Airbus.

Rigtig mange henvendelser fra danskere fortæller os, at Sri Lanka er elsket og savnet af mange rejselystne med smag for det mere eksotiske," siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Hotellerne er klar

Spies har i disse dage en medarbejder på Sri Lanka for at tegne kontrakt med en række hoteller. De første aftaler er i hus med hoteller direkte på stranden i Negombo nord for hovedstaden Colombo. Stedet med dets små butikker og restauranter har traditionelt været dansk favoritområde. De øvrige hoteller ligger på de store strande syd for hovedstaden. Spies har endvidere sikret sig kontrakt med det luksushotel med spa, som er indrettet i øens Light House i Galle.

"Mens mange års uro har holdt skandinaverne væk, er tyskere og englændere i tusindvis fortsat med at holde ferie på den grønne ø. Derfor er det et velfungerende rejsemål, som danskerne kan glæde sig til at komme tilbage til fra november og vinteren over," siger Torben Andersen.

Glæde hos Star Tour

Også hos Star Tour er der glæde over, at Sri Lanka er tilbage som rejsemål.

"Vi glæder os over, at kunne tilbyde Sri Lanka igen. Det er et fantastisk land, der opfylder alle de drømme, folk har, når man taler om eksotiske ferier. Samtidig er det godt at have et supplement til det populære Thailand," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Star Tour tilbyder 15 hoteller på Sydvestkysten, fra Ngombo til Hikkaduwa i Syd – alle direkte på stranden, og har også en rundrejse og en kombinationsrejse med Maldiverne på Sri Lanka-programmet.

Mange vælger rundrejse

En ferie på Sri Lanka kommer til at koste omtrent det samme som til Thailand, og Star Tour forventer at sende et par tusinde gæster af sted til vinter.

"Netop fordi, der er så store oplevelser at hente i Sri Lanka, regner vi med, at omkring 25 pct. af kunderne dertil, vælger en kombinationsrejse med en uges rundrejse på øen, efterfulgt af en uges bade og strandferie ved de klassiske, hvide tropestrande," siger Stig Elling.

Forventningerne er tilsvarende store hos Apollo.

”Apollo tilbyder fra næste vinter afgange til Sri Lanka hver uge fra Kastrup. Der flyves med en A 321 til hovedstaden Colombo. Efter at der igen er fred i landet er vores klare fornemmelse, at rigtigt mange danskere har lyst til at se eller genopleve det eksotiske land”, siger Jan Lockhart, administrerende direktør hos Apollo.