Spring ud i en aktiv familieferie

Feriesportsstedet Playitas på kanarieøen Fuerteventura er en ny seriøs konkurrent til det kendte og populære Club La Santa på naboøen Lanzarote.

Foto: Nina Rølle, Playitas og Istock.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har besøgt Playitas, der udover at tage imod motionsglade feriegæster fremover blandt andet skal være træningslejr for Team Saxo Bank. På Fuerteventura følger en høj tjekke nøje dette års Tour de France. Og han er svært tilfreds den første uges tid af touren, da »hans« hold kører i gult, og han håber til det sidste på en podieplads i Paris.

Næste: 15-årige Lukas fortæller om sine bedste oplevelser på Playitas

Thomas Martín er salgs- og marketingdirektør på Playitas – et nyt feriesportssted på Fuerteventura – som netop har indgået sponsoraftale med Tema Saxo Bank. Og som en del af aftalen skal Bjarne Riis og hans team fremover bruge Playitas som deres træningslejr, og det venter Martín sig meget af – ikke mindst hvis holdet står på sejrsskamlen på Champs-Élysées i Paris på søndag.
»Så får vi virkelig travlt og må speede op,« fortæller Thomas Martín, der ikke vil løfte sløret for prisen for sponsoratet – blot at det var dyrt. Han er dog ikke i tvivl om, at det er investeringen værd. Siden aftalen mellem Playitas og Team Saxo Bank blev offentliggjort, er antallet af besøg på hjemmesiden mere end fordoblet.

Men hvad er det så for et sted, der venter Bjarne Riis og Co., når de efter den veloverståede tour skal rekreere på Den Kanariske Ø og forberede sig til kommende løb?

Playitas er et nyt sports- og familieresort, som vil tage kampen op med det velkendte feriesportskoncept, Club La Santa på naboøen Lanzarote. Playitas, der består af tre hoteller, dækker over et område på mere end en million kvadratmeter, og der er masser af aktiviteter for hele familien – både for dem, der ønsker at være aktive hele tiden, og for dem, der gerne vil tage den lidt mere med ro og dase ved poolen.

Forskellige behov
Præcis som det er tilfældet for denne familie, der består af to teenagere på henholdsvis 15 og 17 plus deres forældre.
Vi har vidt forskellige behov – den mandlige halvdel af familien er til det aktive, mens kvinderne er mere til afslapning og forkælelse.
Det lader sig fint forene, og på den uge vi er af sted, får vi tilsammen dyrket tennis, cykling, løb, spinning, pilates, golf, atletik, surfing og massage – desuden masser af daseliv med gode bøger ved poolen.

Turens højdepunkt for sønnike såvel som hans far er bestigningen af et stejlt bjerg, som ligger få kilometer fra resortet, mens det for storesøster er øjeblikket, da det første gang lykkes hende at komme op at stå på surfbrædtet. 

Stadig på vej
Playitas er tydeligvis i sin opstartsfase, og ikke alle aktiviteter er udbygget endnu, så for de gæster, der har frekventeret Club La Santa gennem flere år, er der stadig noget at indhente for Playitas.

Næste fase i opbygningen af stedet er dog på tegnebrættet, og ifølge Thomas Martín vil fitnessområdet blive fordoblet i løbet af de kommende måneder, ligesom man er i gang med at etablere et wellness-center.

Desuden vil cykelparken blive væsentligt forbedret – både hvad angår cykler og instruktører. Planen er, at udvidelserne skal være klar til oktober.

Som en del af aftalen med Team Saxo Bank vil der blive arrangeret særlige cykel-rejser, hvor cykelentusiaster kan komme til Playitas for at cykle en uge med nogle af rytterne.

Og hvem vil ikke gerne forsøge at ligge på hjul af Schleck-brødrene opad en af Fuerteventuras bjergstrækninger – eller i bedste fald sætte dem?

Her bliver der trænet i kunsten at surfe


Det kan I også opleve
:
Las Playitas
Gå en tur i gyderne i den autentiske landsby Las Playitas, som ligger i bugten ved siden af resortet. Der er små hyggelige restauranter, bl.a. Victor og La Rampa, hvor de serverer traditionelle kanariske retter som kogte, salte kartofler med skræl og mojo-sauce og masser af fisk og skaldyr. Fra resortet går man rundt om klippen, så hold øje med tidevandet.

Oasis Park
20 minutters kørsel fra Playitas ligger Oasis Park, som er et oplagt udflugtsmål for børnefamilier. Det er en park fyldt med eksotiske dyr og planter – der er 2.300 forskellige kaktusser, og dyreriget består af alt fra krokodiller, papegøjer og søløver til aber, elefanter og kameler. Sidstnævnte er det muligt at få en ridetur på.

Morro Jable
Synes man, livet bliver lidt for stillestående i Playitas, kan man besøge Morro Jable, som er en fiskerby på den sydlige del af øen. Her er masser af butikker i de snørklede stræder, og restauranterne ligger som perler på snor langs strandpromenaden. Og modsat sandet ved Plaiytas, som er sort af lava, så har Morro Jable en flot hvid sandstrand.

Cofete
En øde beliggende landsby med omkring 10-15 huse og en hyggelig bar/restaurant. Det særlige ved området er den mystiske villa, som ligger, hvor vejen slutter. Villaen og området tilhørte under 2. Verdenskrig en tysk entreprenør, Gustav Winter, og det menes, at villaen skulle huse ledende nazister, bl.a. Adolf Hitler, på deres flugt til Amerika.

Næste: 15-årige Lukas fortæller om sine bedste oplevelser på Playitas