Spil dig i form på de danske øer

Fritids-golferne kan ånde lettet op: Det er blevet forår, så kombinér god motion med fantastisk natur – tag golfkøllerne med til Samsø, Ærø og Bornholm, hvor oplevelserne er store og kravene til handicap er små.

Rø golfbaners New Course på Bornholm har smuk udsigt over Østersøen – og her Bornholms Kunstmuseum. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vidunderet på Samsø

Greenfee:  330 kr. alle dage
Handicapkrav: 54 for både mænd og kvinder
Info: Samsoegolfklub.dk

Pulsen banker støt og fint, mens du tålmodigt kæmper dig op mod 8. teested på Samsø Golfbane, der ligger højt på den smukke ø. Og her venter belønningen for gåturen, for wauw – her er en fantastisk udsigt over et glitrende blåt Kattegat.

Læs også: 3 x cykelferie i Danmark

Og det er det allerbedste ved Samsø Golfbane: Fra hul 8 og frem til hul 16 er det simpelthen en af Danmarks smukkeste golfbaner. 10. hul er et par-5 hul, hvor greenen næsten ser ud til at ligge nede på stranden. Her er meget kuperet, pokkers smukt og fuldstændig stille.
To af hullerne ligger helt nede ved stranden, og slår man en skævert fra 16. teested, risikerer man at skulle slå næste slag direkte fra stranden, hvis man da ikke plumper bolden i Kattegat. Samsø Golfklub har en ganske stor herlighedsværdi, og selv om de første 7 huller og de sidste 2 ikke er helt så spektakulære som dem med udsigt over havet eller beliggenhed ved stranden, så er det en bane, som varmt kan anbefales.

De første huller er bestemt ikke uinteressante, selv om der ikke er udsigt til havet. De bugter sig i bakke og dal, er ret åbne, men går dog gennem levende hegn og forbi flere vandhuller.
Banen ligger på østsiden af Samsø fra Besser kirke og ud til havet. Det tager ingen tid at køre fra færgen i Kolby Kås til banen, for hyggelige Samsø er til at overse, og der er flere muligheder for overnatninger på hyggelige kroer eller små hoteller.
Og man er sikker på at få pulsen op med et par runder på Samsø. Bakkerne gør, at man både får god underholdning og motion. Og er man nybegynder, har Samsø Golfbane en fin 9-hullers par-3 bane, hvor alle kan spille.

Rundt om Ærøs fyrtårn

Greenfee: 300 kr. alle dage
Handicapkrav: 54 for både mænd og kvinder
Info: aeroegolf.dk

Det er en ganske særlig oplevelse at nærme sig Ærø Golfbane. Vejen ud til den bliver smallere og smallere, efterhånden som man nærmer sig banen, og markerne kanter hver side af vejen. Men pludselig kan man se Skjoldnæs Fyr på Ærøs nordspids, og netop rundt om fyret har man fået lov at anlægge golfbanen.
Hvordan det er lykkedes at få tilladelse til at anlægge en golfbane, hvor ingen af hullerne er længere end 300 meter fra havet og flere af dem faktisk følger skrænterne ned mod stranden, kan måske undre, men projektet var et forsøg på at hjælpe lokalsamfundet med flere arbejdspladser og flere turister, så EU spyttede også i kassen.

Desværre for Ærø Golfklub faldt anlægget af banen næsten sammen med finanskrisen, og for få medlemmer i kombination med for få gæster gør, at anlægget nu skal sælges og golfklubben leje sig ind.
Men det har indtil videre ingen betydning for green-fee gæster, der kan se frem til en runde på den ret højtliggende seaside-bane, der har udsigt til Det Sydfynske Øhav på tre sider. Her er skrænter, her er diger – og når vestenvinden viser tænder, får man en umådeligt udfordrende runde.
Det barske er, at når man går på de mest højtliggende huller og vinden driller, så ligger de tværgående diger irriterende i vejen for drivet. Så man skal tænke sig lidt om, indtil man kommer ned i de bløde slugter og kan slappe lidt af på nemmere huller.
Tag til Ærø en sommerdag, hvor havet er fyldt med hvide sejl og vandet klukker mod strandens sten – mens man slår sig rundt om fyrtårnet, så bliver det ikke meget større. Men var jer for store regnvejrsdage, Ærø Golfbane er ikke god til masser af vand.

Klippe-golf på Bornholm

Greenfee:  325 kr.
Handicapkrav:  54 for både mænd og kvinder
Info: Roegolfbane.dk

Vil man prøve en anderledes runde golf på en dansk ø, så prøv New Course på Rø Golfbaner ved Gudhjem på Bornholm. Så er man sikker på at få alle de udfordringer, man kan ønske sig, (på en uhyggelig svær bane) – men også sikker på store naturoplevelser og masser af motion.
Som navnet antyder, findes der også en Old Course i Rø, den er lidt kortere, ligger smukt og afvekslende i skov, på klippegrund og i en å-dal og er i det hele taget lidt nemmere end den nye bane.
Men det er formentlig sjovere at lade sig udfordre af New Course, også selv om man får på tæven af den svære bane. For man kan nyde Bornholms natur undervejs - allerede fra hul 2 har man en fantastisk udsigt over bølgende marker og Østersøen med kig til Christiansø. Og til Bornholms Kunstmuseum.

Banen har fem par-5 huller og fem par-3 huller, der er længere end gennemsnittet, så alene det gør banen svær. Men også høj rough langs fairways – marker og granplantager har taget deres del af spillernes bolde.
Det blev faktisk for svært, og man besluttede at gøre det lidt nemmere at finde sine bolde igen. Det gjorde man blandt andet ved at tynde ud i granplantagerne og opstamme de resterende træer.
Hvis man hellere vil spille fodbold-golf, er Rø også stedet. Banerne er anlagt med 18 fodbold-golf-huller, der følger naturen, og hvor man i sagens natur skal sparke en fodbold i hul. Hullerne er store som brønddæksler, så der skulle være en chance.

Se også: Rejselivs tips til Danmark