Spanien er stadig et hit

Til trods for spændende og nye rejsemål verden rundt, så tiltrækker Spanien stadig mange turister. I 2014 slog landet ny turistrekord.

Foto: Iris. Gran Canaria er stadigvæk en ganske populær ferie destination.
Læs mere
Fold sammen

Der dukker hele tiden nye, spændende rejsemål op rundt omkring på kloden, og gang på gang fortæller trendforskerne os, at nu er den og den rejseform fremtiden. Men uanset set hvad, er én ting sikker: Vi vil til Spanien på solferie.

Således kan de spanske turistmyndigheder med tilfredshed notere sig, at landet i 2014 slog ny turistrekord. Sidste år tilbragte hele 63 millioner udenlandske gæster deres ferie i Spanien – det er ca. fire procent flere end året før, der også var rekordår.

Så selv om der på mange andre områder stadig er krise i Spanien, sikrede turismen altså gode indtægter og mange arbejdspladser. Ikke mindst i sommerperioden var der stor travlhed. Alene i højsæsonen i juni, juli og august besøgte 31 millioner turister Spanien.

Det er især de populære solferieområder som De Kanariske Øer med Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote som de store trækplastre, Solkysten mod syd samt De Baleariske Øer med Mallorca, Ibiza og Menorca, der trækker flest til, men også storbyerne Madrid og Barcelona, samt kulturbyer som Sevilla, Granada og Valencia er populære.