Sov sammen på økonomi-klasse

Mange flyselskaber er interesserede i Air New Zealands nye flysæder på økonomiklasse, der kan omdannes til en seng for par.

Foto: Air New Zealand
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første fly med de nye økonomi-sæder lander juleaften i Auckland, og der er tale om en helt ny indretning på økonomi-klasse. Passagererne får nemlig mulighed for at slå sæderne ned og dermed omdanne dem til en seng. Sengene kan indrettes i de store Boeing 777-300ER-fly, hvor sæderne er samlet tre og tre.

Læs også: Gennemsigtige fly med total udsigt

Det kræver dog, at et par køber det midterste sæde for halv pris og de to andre til normal pris. Flyet, der kan rumme 338 passagerer, vil blive udstyret med 60 økonomisæder, der kan omdannes til 20 såkaldte "luft-sofaer", og Air New Zealand venter sig meget af sæderne, der også har skabt interesse hos en række andre flyselskaber verden over.

Vil ændre måden at flyve økonomi-klasse på
Flyselskabets topchef Rob Fyfe siger til New Zealand Herald, at over 30 flyselskaber fra både Nordamerika, Asien og Europa forhandler om brugsretten til sæderne, som Air New Zealand dog vil beholde for sig selv de første 18 måneder.

"Vi har brugt fire år på at udvikle disse sæder, som vi har store forventninger til," siger Rob Fyfe til bladet. "Det er en nyskabelse, som vil ændre måden at flyve økonomi-klasse på."

De første ruter med de nye sæder vil være fra Auckland til Los Angeles og til London fra næste forår. Seks flere fly med de nye sæder er på vej.

Se Air New Zealands reklamefilm for de nye sæder: