Sov med kunstværker

På designhotellet Klaus K i Helsinki kan man få et kunstværk med op på værelset for natten.

"Dry Island" hedder et af de værker, man fra 19. august kan låne til et one night stand på designerhotellet Klaus K i Helsinki. Fold sammen
Læs mere
Foto: Markus Leikola

Hvem har ikke altid drømt om et one-night stand med et ægte kunstværk?

Det har man nu muligheden for på designhotellet Klaus K i Helsinki.

Se også: Seks sexede hoteller

På den sobre måde, forstås. Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at man udvælger et kunstværk fra udstillingen i hotellets lobby og tager det med op på værelset, hvor man kan nyde synet af kunst, man selv har valgt, fremfor den udsmykning på væggene, som man - selv på funky fem-stjernede hoteller - måske er en anden slags end den, der falder i ens egen personlige smag. 

Bliver man forelsket i det udvalgte kunstværk, har man efterfølgende mulighed for at købe det. 

Skiftende kunstnere
Kunstnerne, der udstiller i lobbyen, vil skifte, og de første værker, der udlånes til one night stands på værelserne, er lavet af finske Markus Leikola. Det er grafiske værker under teamet "Nature Borders" - naturen møder det menneskeskabte - hvor Leikola har taget udgangspunkt i fotografiet for at skabe de grafiske værker. Udstillingen og muligheden for at låne et af værkerne med op på værelset er døbt One Night (Art) Stand. Den åbner 19. august og varer til 30. september.

I forbindelse med One Night (Art) Stand vil der fredag 27. august, hvor Helsinki Night of the Arts Festival løber af stablen, være en auktion, hvor man kan erhverve sig en hotelpakke inklusiv overnatning og et kunstværk.

Skal du til Helsinki og sove med kunst? Find billetter her