Sov i frost og is

Det startede lidt for sjov, men i dag er ishoteller blevet et world-wide fænomen. Se hvor du kan finde nogle af de bedste.

Canadas Hôtel de Glace (på billedet) er lavet af 500 ton is og 15.000 ton sne. Hotellet reklamerer med, at det er det eneste ishotel i Amerika. Fold sammen
Læs mere
Foto: ©Xdachez.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inuitterne byggede dem af simpel nød, deres huse af is og sne. I dag opføres igloer for kommerciel brug, og der bygges ishuse så store, at de er rene ishoteller.

Fænomenet har i de senere år bredt sig og er efterhånden blevet verdensomspændende. Der har såmænd også være et dansk, eller rettere sagt grønlandsk af slagsen.

Det blev i et par år opført i Kangerlussuaq - Sønderstrømfjord. Et hotel med vægge, loft, stole, borde og senge af is. Men i år er ishotellt ikke etableret. Det var ikke rentabelt.

Men andre steder i verden, og især i Norge, Sverige og Finland, kan man få ishotellerne til at løbe rundt - også selv om de i høj grad er sæsonhoteller, der kun har åbnet når frosten bider allermest.

Og nogle steder er det lokale ishotel blevet områdets største seværdighed. I Sverige er ishotellet i Kiruna endda kommet på landets liste over landets syv vidundere sammen med Götakanalen og bymuren i VisbyGotland.

Næste: Se Europas største isbar og røgsauna