Sov i en kinesisk kapsel

Kina har fulgt den japanske hoteltrend og åbnet sit første "kapsel"-hotel.

Man skal op ad stigen, hvis man bor på 2. sal, og der er rullegardin til at holde nysgerrige blikke ude på de 68 værelser på Kinas første kapsel-hotel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philippe Lopez
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Japan er de efterhånden ikke længere noget særsyn - nu kan man også i verdens mest folkerige land, Kina, checke ind på et såkaldt capsule hotel - kapsel hotel.

Se også: Find hotellet lige for dig

I weekenden åbnede landets første kapsel hotel, Xitai Capsule Hotel i Shanghai, med 68 "kapsler", dvs. aflukker på hver 1,1 meter i højden, 1,1 meter i bredden og med en længde på 2,2 meter. På denne begrænsede plads findes alt, hvad man har behov for til en overnatning - seng, tv, lys, strømstik og trådløst netværk. 

Toilet, bad og rygerum er fælles, ligesom der findes et fælles opholdsrum. Bagage opbevares også udenfor "værelset". 

Kapsel hotellerne er opstået som følge af et behov for at kunne være mange mennesker på lidt plads, hvilket yderligere understreges af det faktum, at de 68 værelser er stablet i to lag. 

Fordelen ved at indlogere sig på et hotelværelse med ganske begrænset plads er, at også prisen er begrænset. På Xitai Capsule Hotel koster et ophold på 24 timer 76 kr., mens 10 timer står i 59 kr. Man kan også booke sig ind på timebasis til en pris af 24 kr. i grund-takst plus 3 kr. per time.  

Hotellet er ligesom de fleste af slagsen på japansk grund kun for mænd og er inddelt i tre snorke-zoner, således at man, hvis man ved, man snorker meget, kan bo i nærheden af andre, der snorker kraftigt. 

Kapsel trenden er ikke rigtigt slået an i Europa, dog kan man i bl.a. Schiphol Airport checke ind på et hotel, hvis kodeord også er begrænset plads. Læs artiklen fra Rejseliv.dk's overnatning på Yotel her.

Vil du til Shanghai? Find billetter her