Sov hjemme hos Christian Grey

Nu kan du booke et ophold i den mystiske Christian Greys penthouselejlighed, der danner rammen om E.L. James erotiske bestseller. Bygningen er en af Seattles dyreste.

Fortællingen »Fifty Shades of Grey« foregår blandt andet i en penthouselejlighed i Seattle, som turister nu har mulighed for at overnatte i. Fold sammen
Læs mere
Foto: WILL OLIVER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Røde Smerterum er godt nok pillet ud. Men ellers står Christian Greys luksuriøse lejlighed fuldstændig, som E.L. James forestillede sig den, da hun skrev sin erotiske roman »Fifty Shades of Grey.«

Og for lige godt 1.500 kroner per nat kan turister tage et ophold i den etværelses, hvor den unge Anastasia Steele første gang lod sig forføre af den mystiske Christian Grey.

Penthouselejligheden ligger i luksusbygningen Escala i Seattle, der danner rammen om historien. Den er indrettet med to »luksusbadeværelser,« en lounge og et soveværelse med udsigt ud over Puget-bugten.

Lejligheden kan lejes via bookingsiden Airbnb - en online markedsplads for overnatningsmuligheder rundt om i verden.

Airbnb har i følge den britiske avis Daily Mail sagt, at det er »Fifty Shades-fantasier, der går i opfyldelse,« og at »de, der er heldige nok til at tilbringe en nat i lejligheden, får adgang til bygningens bar og fitnesscenter og får deres egen private tagterrasse og balkon.«

På terrassen er der kamin og grillområde, og som gæst i Christian Greys luksuriøse bolig kan man leje bygningens eget middagslokale til selskaber.

Forfatteren havde aldrig selv set Escala, da hun i 2010 skrev bygningen ind i sin bestseller om den naive, unge kvinde og den seksuelt eventyrlystne milliardær. Men E. L. James vidste, hun ville have Christian Grey til at bo i en penthouselejlighed, og derfor søgte hun på nettet efter »det vigtigste lejlighedskompleks i Seattle,« har hun sagt til Seattle Times.

Prisen på en lejlighed i Escala er kun blevet højere siden bogens udgivelse. I 2013 blev en penthouselejlighed i bygningen solgt for knap 57 millioner kroner, hvilket var den højest betalte pris for en lejlighed i Seattle i tre år.

For et ophold i en uge i Christian Greys verden skal turister betale knap 8.000 kroner.

TV: Se traileren til »Fifty Shades of Grey« - nu som Lego