Sommerferie i syden

Solferie i syden lokker, når danskerne skal vælge sommerferie.

Sammen med Tyrkiet, Kreta, Mallorca og Bulgarien er Rhodos et af de rejsemål, der som følge af SP-udbetalingerne har oplevet øget popularitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I år har en våd forsommer sammen med SP-pengenes kapitalindsprøjtning til rejselysten ført til en pludselig travlhed hos rejsebureauerne, der ellers havde indstillet sig på en stærkt behersket sæson i finanskrisens skygge.

Se også: Gør et rejsekup

»Der er optræk til, at der bliver ryddet rimeligt meget ud på hylderne. Det dårlige vejr de seneste uger har sammen med SP-pengene ført til, at vi er tæt på at kunne melde udsolgt de fleste steder i højsæsonen,« siger Apollo Rejsers administrerende direktør, Jan Lockhart.

»Omkring årsskiftet indstillede vi os på linie med den øvrige rejsebranche på, at vi ville gå en svær sommersæson i møde på grund af finanskrisen. Derfor reducerede vi produktionen 10-15 pct., og det har vi aktuelt kun ændret på ved at tilføje en ekstra serie på fem ekstra afgange til Tyrkiet,« tilføjer Jan Lochkart.

Rejs efter 1. august
Apollo-direktøren skønner, at der i år vil være omkring 20.000 færre pladser på det danske marked i forhold til året før.

»Derfor er jeg desværre bange for, at rigtig mange kunder kan få svært ved at kunne få fat på en charterrejse sydpå i de allermest eftertragtede uger i skolernes sommerferie. Det er en kæmpe fordel, hvis man kan rejse af sted før fredag 30. juni, og der er også en del penge at spare, hvis man kan vente med at rejse til starten af august,« siger Jan Lockhart.

Også hos Danmarks største udbyder af rejser, Star Tour, kan man mærke, at når det regner på danskerne, så drypper det på rejseselskaberne.

»Vi kan virkelig mærke, at SP-pengene er blevet udbetalt, så rabatterne er ikke så voldsomme, som de har været. Og det kolde og ustabile vejr har også sat stærk gang i det hele. Vi har på det seneste kunnet mærke stor optimisme hos forbrugerne, men der er stadig gode tilbud at finde,« lokker salgsdirektør Stig Elling.

Tyrkiet er populært
»Jeg vurderer, at vi har et udsalg på 1.500-1.600 rejser i juni med rabat,  mens der i højsæsonen i skoleferien er normalpris. For forbrugerne bliver det ikke det store charter-eventyr med udsalg til rene fantasipriser. Faktisk sælger vi så godt, at vi lige har sat over 11.000 ekstrapladser ind på grund af efterspørgslen. De samme pladser havde vi fjernet tidligere på året, fordi det dengang rent ud sagt gik ad helvede til med salget.

Men nu begynder folk at vågne op, og vi har sat nye fly ind til især Tyrkiet, Mallorca, Kreta, Rhodos og Bulgarien. Særligt Tyrkiet er som non-EU-land meget efterspurgt, fordi man sparer både på rejsens pris og leveomkostningerne dernede. For en familie på fire kan det nemt løbe op i en besparelse på 6.-9.000 kr.,« skønner Stig Elling.

Det skønnes i branchen, at omkring 260.000 danskere i løbet af skolernes sommerferie vil tage på charterrejse til udlandet. Det er omkring 30.000 færre end sidste år.

Læs også: Giv et tip og vind en badeferie