Sommeren er højsæson for indbrud

Hvis man er længe væk i sommerferien, er det en god idé tage sine forholdsregler for at undgå ubudne gæster.

Indbrudstyvene holder ikke sommerferie, så snak med din nabo, hvis du skal på ferie - de kan kigge efter dit hus, mens du er væk. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kufferten er pakket, lyset slukket og døren låst – og det ved indbrudstyvene. For sommermånederne, hvor mange er på ferie, er nemlig højsæson for indbrud i de danske hjem. 32.000 danskere havde sidste år besøg af ubudne gæster, viser tal fra GF Forsikring.

Derfor kan det være en god idé at sikre sit hjem, inden man tager på ferie. Og det behøver slet ikke være svært, fortæller Riccardo Krogh Pescatori, der er kommunikationskonsulent hos GF Forsikring:

»Det bedste råd er at tale med sin nabo. En ferieramt villavej, hvor husene nærmest skilter med, at ejerne er bortrejst, er et rent slaraffenland for indbrudstyve. Derfor er det en god idé at få naboen til at holde øje med huset. Aftal med ham, at han slår græsplænen, smider affald i skraldeposen, tømmer postkassen og parkerer sin bil i indkørslen, så det ser ud, som om der er nogen hjemme,« siger han.

Derudover er små tricks som at klippe hækken lavt, så tyven ikke kan gemme sig, en god idé – og så selvfølgelig at sikre sig, at alle døre og vinduer er låst.