Sommeren, der blev væk

Judith Betak. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når barometret falder, stiger rejselysten – og omvendt.

Det ved de alt om i rejsebranchen.

Især charterbranchen synes, at den perfekte danske sommer indledes med et koldt og regnfyldt forår, som fortsætter langt ind i det, man burde kalde sommer. Det er nemlig noget, der giver gang i salget af rejser til sydens sikre sol og varme.

I år var vinteren mild, foråret mildt og sommeren kom, da sommeren skulle komme – og viste sig endda i ugevis fra sin allerhedeste side.

Bureauerne måtte ud i det helt store udsalg af usælgelige rejser til Sydens rejsemål, hvor solen for en gangs skyld skinnede mindre end i Danmark.

Men pludselig dykkede temperaturen, og lavtryk efter lavtryk med regn og rusk har i denne uge skabt efterårsstemning – og købelystne rejsekunder.

Charterrejsebureauerne har rystet sommerens nedtur af sig, og er klar til at tjene lidt ind på karrusellerne – efterårsferien.

De første bureauer har allerede rustet sig til den øgede efterspørgsel: Spies, som havde udsolgt i uge 42 til Alanya og Side, har i denne uge sat et ekstra fly ind til Tyrkiet, og Apollo meddeler, at selskabet også har ekstra fly til både Gran Canaria, Mallorca og Kreta.

»Vi har tydelig mærket, at det store fald i temperaturer har fået mange til tasterne og telefonerne. Det er bl.a. destinationer som Kreta, Gran Canaria og Mallorca, der – igen i år – er populære,« siger Apollos kommunikationschef, Glenn Bisgaard.

Kreta ligger i top på danskernes græske rejse-hitliste. Men det bør den ikke, mener min kollega, Lars Henrik Aagaard. Efter hans mening er der langt mere spændende på det græske fastland. Han har været i Parga, som ligger på vestkysten og giver adgang til både strandferie og de mest fantastiske natur- og kulturoplevelser inde i landet.

»Drop de græske øer«, opfordrer han i Rejseliv. Fastlandet har så meget mere at byde på.

London er også et yndet rejsemål i efterårsferien. Vi guider til fem oplevelser højt til vejrs: Tagterrasser, som voksne rejsende nok vil finde mere spændende end ferierende skolebørn.

Som garanteret hellere vil med Jungfraubanen i Schweiz. Det er Europas højest beliggende togbane, op til Jungfraujoch, 3.454 meter over havets overflade.