Solferie til lavpris

Det er nu, hvis du vil væk fra regn og rusk. Snart er det slut med billige rejser.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drømmer du om en billig vinterferie i varmen, så er det nu, du skal slå til. En rundringning til rejseselskaberne viser, at der i år er ekstra billige rejser at få.

Næste: 21 rejser til spotpris

»Kan man rejse udenfor skoleferien, er der 3.000 til 4.000 kr. at spare i forhold til normal pris. Eller kan man komme op den 1. januar, er der flere tusinde kroner at spare,« siger Rikke Koks Andreasen fra Apollo Rejser.

Hos Star Tour lokker Stig Elling også med ekstra gode tilbud.
»Vi har flere rejser, end vi plejer at have. Og så er det arbejdsgiver-jul i år, så folk har ikke helt så meget fri. De helt store rabatter ligger mellem 1. til 17. december. Mellem selve jul og nytår er der få pladser, og rabatter på mellem 1.000 og 2.000 kroner at få,« siger han.

Oppe i omdrejninger
De gode tilbud skyldes bland andet, at flere rejsebureauer melder om ekstra mange ture i år. Efter flere sæsoner, hvor danskernes rejseiver har været lagt i benlås af finanskrisen, vejrer rejsebureauerne nu morgenluft.

Hos Star Tour satser man stort denne vinter.
»Vi har cirka 25 pct. flere rejser til salg i år end sidste år. Efter finanskrisen rettede vi ind til højre. Nu er vi ved at være oppe i omdrejninger igen,« siger han.

Hos Spies derimod har man stadig hånden på bremsen.
»Efter en krise kommer der en optur. Star Tour byder ind nu, men vi har været lidt mere moderate. Det er spørgsmålet, hvornår timingen er rigtig. Jeg synes, det virker fornuftigt at vente et år eller to endnu, siger Kristian Nissen, der er produktchef i Spies.

En vare på vej ud
Vil du rejse billigt, er det om at slå til nu. For de ekstremt billige rejser er en udgående vare på bureauernes hylder, spår Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening.

»I år er der flere ferierejser end der plejer i flyselskabernes vinterprogram. Flyselskaberne tager nye destinationer ind og sætter nye og større fly ind.

For kunderne begynder at efterspørge rejserne igen. I sidste kvartal havde flyselskaberne en omsætning, der var 12 pct. bedre, end samme tid sidste år. Så det er simpel udbud og efterspørgsel, at de billige billetter er på vej væk,« siger han.

Næste: 21 rejser til spotpris