Snup et luft-krydstogt i stedet for bilferien

Rundrejsen i USA kan nu gøres med privatfly på den halve tid hvis man ikke har tre uger til bilferien.

Foto: FDM travel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To danske rejsebureauer, FDM travel og Albatros Travel, kaster sig nu på markedet med et nyt amerikansk koncept kaldet AirCruise. Konceptet går i al sin enkelthed ud på at erstatte bilen med privatfly med plads til omkring 30 passagerer, som så flyves rundt til seværdighederne i stedet for selv at køre.

Læs også: En flyvende lystyacht

”AirCruise er et helt nyt koncept, som især er interessant, hvis man ikke har tre uger til at opleve eksempelvis det østlige USA eller har mod på selv at køre rundt, men alligevel gerne vil opleve for eksempel både San Francisco, Las Vegas, Yosemite National Park og Grand Canyon. For mange er tiden et vigtigt spørgsmål, når de rejser, og her er der lagt vægt på at minimere transporttiden, så der er mere tid til oplevelser,” siger salgs- og udviklingschef i FDM travel Line Danvad.

På denne måde springer man køerne over i de store lufthavne, slipper for de omfattende indtjekningsprocedurer og slipper for køerne på motorvejene. Til en pris, der ikke adskiller sig væsentligt fra at rejse på egen hånd i bil. En 10 dages rejse med Albatros travel, hvor man besøger steder som Niagara Falls, Toronto, Amish-county, Washington og New York koster 15.990 kr., der er inklusiv fly fra Danmark, udflugter, overnatninger og en del måltider.

”Vi har chartret et privatfly til 30 passagerer, som via små private lufthavne kan flyve vores kunder direkte ind til de vigtigste hovedpunkter på rejsen”, siger pressechef Steen Albrechtsen fra Albatros Travel. ”Vi kan simpelthen køre bussen direkte ind på landingsbanen og op til flyet. Gæsterne stiger ombord og så er der afgang”. Bagagen bliver kørt direkte til og fra flyet med separat bil og står på værelset, når kunderne kommer frem.

Hos FDM travel lægger man ud med både den amerikanske øst- og vestkyst, henholdsvis Los Angeles og New York, der også er udgangspunkt for de mest populære kør-selv rundrejser.

Læs også: Rejsetrend: Vi vil selv og det skal være unikt