Snup en sejlende rutebil

Hver eneste dag byder Limfjorden på mindst 600 maritime oplevelser.

Foto: Henning Bagger

Mindst 600 gange om dagen tuder de til afgang.

Læs også: Kunsten at opleve Mors

"Limfjordens rutebiler" kaldes de små fæger, som på ni forskellige ruter sejler på kryds og tværs i Limfjorden.

De står for en stor del af de maritime oplevelser i Limfjordslandet, hvor man også kan komme på udflugtssejlads i form af solnedgangsture, fjordsafari og sælsafari.

Men det er som regel længere udflugter, mens den korteste tur med de sejlende rutebiler kun er to minutteran gøres på et par minutter - det er ruten Kleppen ved Struer til Venø. Længste sejltur er fra Rønbjerg Havn til naturreservatet på Livø på 20 minutter.

En maritim tradition
Færgerne er en del af, hvad der var engang. En århundredgammel maritim tradition i Danmark, som i dag er en unik turist oplevelse.

"Fællesnavnet ”Limfjordens rutebiler" er særdeles berettiget, for til sammen har færgerne over 600 afgange – og hver eneste afgang er en maritim oplevelse, hvis man ellers har øjne og ører med sig," siger turistchef Jens Borre, VisitVesthimmerland, der også er næstformand i Netværk Limfjorden.

"Et rigtig godt eksempel er færgen fra Hvalpsund til Sundsøre, hvor man sejler ganske tæt forbi et sandrev, hvor man næsten ikke kan undgå at se store flokke af sæler. Hvornår og hvor i Danmark kan man ellers få sådan en oplevelse?" spørger han.
Om Limfjordssejladser: www.visitlimfjorden.com
 
Har du ikke booket sommerrejsen endnu?
Søg billige charterrejser fra alle store danske bureauer her!