Snorke-værelse på hotel i København

Crowne Plaza-gruppen tester snorke-værelser flere steder i Europa - til august kommer turen til København.

Foto: Maria Hedegaard, Scanpix

Det begyndte med en en engelsk undersøgelse, der påviste, at mere end halvdelen af de britiske ægtepar mister mellem en og fem timers søvn hver nat, fordi den ene snorker helt vildt.

Læs også: Mænd drikker øl - kvinder har sex

Tre ud af ti par overvejede at gå hver til sit, fordi den ene snorkede. Og halvdelen af alle deltagende par fandt at snorkeriet ødelagde deres ferie.

Det fik hotelgruppen Crowne Plaza til at forsøge sig med snorke-absorberende værelser i både Paris, London, Madrid, Bruxelles og Hamburg - og nu kommer turen så til et værelse i København, der ventes testet i august.

I snorke-værelserne bruges kendt teknologi, og værelserne er indrettet med lyd-absorberende vægge, der ligner en slags æggebakker i skum, og som minimerer lyder og mindsker ubehaget ved snorking.

Også sengegærdet er special-designet og skal sammen med de lydabsorberende vægge minimere ekkoet i rummet.

Også madrassen er anderledes: Den er bygget som en slags krops-pude, der får gæsten til at sove på siden eller siddende. Snorken er værst, når man ligger fladt på ryggen.

Puden er udstyret med en slags magnet, der skaber et magnet-felt, der angiveligt skulle sørge for åbne luftveje, og endelig vil en lydmaskine udsende lyde, der skulle hindre gæsten i at snorke og hjælpe med til at falde i søvn.

Læs også: Sådan scorer du en hotel upgrade