Småbørns-forældre raser mod flybesætninger

Ny undersøgelse fra sitet Skyscanner viser, at hver tiende småbørns-forælder synes at kabine-personalet opfører sig usympatisk over for deres børn.

Foto: Modelfoto: Iris

Det var ikke en isoleret hændelse, da en far og hans tre-årige søn forleden blev bedt om at forlade et Alaska Airlines-fly, fordi den tre-årige blev vurderet til at være for forstyrrende til at flyve.

Læs også: God flyrejse med børnene 

Nu har sitet Skyscanner, der bl. sammenligner flypriser, spurgt 1.000 flyvende forældre om hvordan de synes kabinepersonalet tackler deres børn og 12 procent af de spurgte fastslår, at de har oplevet personale, der slet ikke forstår deres børns behov. Det skriver The Telegraph.

Den konkrete sag fra Alaska Airlines udviklede sig ved, at den tre-årige først blev vred over at skulle slukke den elektroniske højtlæsnings-bog, der skulle holde ham beskæftiget.

Nægtede at sidde oprejst
I undersøgelsen svarer 13 procent af de adspurgte forældre, at de på samme måde har oplevet en "nedsmeltning" hos deres barn, fordi de er blevet bedt om at slukke elektronisk udstyr uden nogen forklaring eller forståelse af hvorfor.

Den tre-årige i Alaska Airlines nægtede derefter at sidde oprejst med sikkerhedsbæltet spændt - det har en ud af fire forældre i undersøgelsen også oplevet. Drengen og hans forældre fik til sidst besked om at forlade flyet, selvom bæltet var spændt - men han ville altså ikke sidde op.

Mary Porter, Skyscanner, kommenterer undersøgelsen: "Det kan være en udfordring at flyve med små børn, som ikke forstår hvorfor de bliver bedt om forskellige ting, men det kan gøres mindre stressfuldt for forældrene, hvis kabine-personalet har mere tålmodighed og forståelse." 

"Selvfølgelig er der nogle sikkerhedsregler, som skal overholdes af alle passagerer, men måske ville det hjælpe, hvis personalet var trænet til at forstå familier med småbørn og deres behov."

Rejseliv.dk spørger: Hvordan synes du, at kabinepersonalet tackler dine børn på flyet? Kom med en kommentar her eller på Facebook.com/rejseliv