Slut med biltog gennem Tyskland

De populære ferietog giver dundrende underskud. Deutsche Bahn vil afskaffe transport af bil og passagerer på skinner fra 2017.

Snart slut med at køre sammen med sin bil i tog gennem Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snart må de danske kør-selv turister vinke farvel til de populære tyske biltog.

Om tre år er det slut med at trille bilen om bord på toget i Hamburg og selv slappe af i sovekupe, mens man natten over bliver transporteret gennem Tyskland.

Læs også: Ti gode kør-selv råd

Deutsche Banhns beslutning om at afskaffe biltogene fra 2017 skyldes en en kombination af gammelt materiel og underskud på togene, skriver den tyske avis »Die Zeit«.

Ganske vist er biltogene populære, men det er mest i ferier og i weekender. På årsbasis fragtes 200.000 passagerer med biltogene, hvilket ikke er meget sammenlignet med, at der hver dag er 6,1 million togpassagerer i Tyskland. 

Samtidig står de mere end 40 år gamle biltog for at skulle udskiftes. Og med dagens hurtigtog er behovet for sove- og liggevogne faldet så meget, at de slet ikke produceres mere. 

Læs også: Få en gratis kør-selv ferie

Deutsche Bahn arbejder dog med andre muligheder for bil-passager-transport. Datterselskabet DB Schenkler vil som et eksperiment tilbyde lastbiltransport af personbilen, mens bilens passagerer tager rejsen i hurtigkørende ICE-tog.

Denne kombination er foreløbig mulig på to strækninger: Berlin/Wansee-München og Düsseldorf-München.

Men de eksisterende biltog kan rumme op til 80 personvogne, hvilket vil kræve 15 lastbiler, og der er allerede rejst tvivl, om det er en brugbar løsning.

Læs også: 10 gadgets til kør-selv ferien