Slut med at vente på en taxa

Tænk, hvis man hverken skulle vente eller stå i kø for at få en taxa, når man landede i lufthavnen. På en ny hjemmeside kan man booke sin taxa på forhånd.

Foto: Benita marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bornholm Lufthavn klokken 22.55, flyet fra København er lige landet, der er ikke en taxa i sigte. Københavns Lufthavn. Der er masser af taxaer, men også masser af andre passagerer i kø. 

Se også: Guide: Nemmest til lufthavnen

Man kan tage det offentlige, man kan parkere sin egen bil i lufthavnen - eller man kan komme til og fra Danmarks lufthavne med taxa. Som for sidstnævntes vedkommende ikke altid er lig med at spadsere direkte fra gaten ind på bagsædet af en hyrevogn. 

På forhånd kan booke en taxa
Det har en driftig dansk iværksætter nu lavet om på og iværksat hjemmesiden lufthavnstaxa.dk, hvor man som kunde på forhånd kan booke en taxa til og fra alle danske lufthavne før og efter flyveturen. Betalingen klarer man også online, udregnet ved hjælp af såkaldt avanceret geocoding data, som samtidig betyder, at man slipper for at holde øje med, om chaufføren tager en omvej for at få flere penge i kassen eller stresse over, at taxameteret tikker, mens man holder i en uventet kø.

Vand eller sodavand til turen
Og som en ekstra lille detalje kan man forhåndsbestille en vand eller sodavand til turen for en ekstra 10-krone. Eller, hvis man rejser med børn, få en vogn med barnesæde til 100 kr. ekstra. 

Hvad så, hvis flyet er forsinket? I de tilfælde kan man, på en 24-timers hotline service, ringe besked om ændringen. 

Konceptet er først og fremmest målrettet forretningsrejsende, men lufthavnstaxa.dk har netop indgået et samarbejde med Cimber Sterling, som betyder, at man, når man booker en rejse på Cimbers hjemmeside, samtidig kan booke en taxa til og fra den danske lufthavn, man benytter. 

Synes du, Billund Lufthavn ligger langt væk? Se listen over 15 lufthavne, der ligger laaaaaaaangt udenfor de byer, de angiver at tilhøre.