Slut med at vandre nøgen rundt i Alperne

Den schweiziske højesteret har afgjort, at lokale myndigheder rundt om i Alpe-landet selv må bestemme, om der skal uddeles bøder til nøgne vandrere.

Sådan må du gerne vandre i de schweiziske Alper, men altså ikke mere nøgen-hiking - kun iført støvler og rygsæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De sidste år er det blevet uhyre populært at vandre rundt i de schweiziske Alper - og mange andre bjerge - uden en trævl på kroppen. Såkaldt nøgen-hiking, kun iført støvler og rygsæk. Både sommer og vinter.

Læs også: Første hotel for nudister

Det gik galt for et par år siden, hvor en nøgen vandrer passerede en familie med små børn på picnic. Stedet var den stærkt religiøse og konservative kanton Appenzell, og familien spiste i et regiøst rehabiliteringscenter for stofmisbrugere.

Selvom Schweitz ikke har en lov mod at være nøgen i det offentlige rum, så har landet en anden lov mod offentlig usædelighed. Så manden blev meldt til politiet og fik en bøde på 1.000 kr.

Ikke overgreb mod den personlige frihed
Den nøgne vandrer gik videre med sagen, og Højesteret har altså nu bestemt, at det er op til hver enkelt kanton at beslutte, om man vil acceptere nøgne vandrere.

Dommerne fastslår, at nøgen-hiking godt kan opfattes som offentlig usædelighed, og at man ikke finder, at forbuddet mod nøgen-hiking er et overgreb mod den personlige frihed.

Se også: Her bliver du nøgen-scannet