Slut med at ryge på populær fransk strand

Det skal være slut med at lege mellem cigaretskodder og det koster 260 kr. i bøde at ryge på stranden ved La Ciotat nær Marseille.

Plage Lumiere er den første røgfri strand i Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/akunamatata
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stranden skal være et fristed for børnefamilier, og man skal kunne lege uden at få cigaretskodder i plastikspanden. Derfor har det populære feriested La Ciotat i det sydlige Frankrig nær Marseille nu sat et stort rygning forbudt-skilt op ved nedgangen til den snehvide sandstrand og et par store askebægre.

Læs også: Slut med at ryge i New Yorks parker

Selve stranden hedder Plage Lumiere, og det er den første røgfri strand i Frankrig, skriver USA Today. Forbuddet blev indført tidligere på sommeren og det koster 260 kr. i bøde, hvis man alligevel tænder op under tobakken.

Indtil videre er forbuddet blevet godt modtaget. Rygeforbuddet omfatter kun de 13 kilometer strand i La Ciotat, så der er stadig mange kilometer strand, hvor rygere stadig kan boltre sig.

"Rygerne kan jo gå mange andre steder hen, men denne strand ønsker vi at reservere for ikke-rygere, for børn og mødre som kan bygge sandslotte og ikke slotte af cigaretskod," siger talsmanden Noel Collura.

La Ciotat er et populært område også for de lokale franskmænd, og ifølge talsmanden er stranden her altså den første røgfri af slagsen i Frankrig. Men rygerne er et jaget folkefærd. Tidligere i år indførte New York f.eks. rygeforbud i bilfri områder, på strande og i offentlige parker.

Læs også: Sluk cigaretten i Grækenland og Tyrkiet