Slanger slap ud i fly

Fire små python-slanger gav anledning til aflyste fly og en nærmere undersøgelse af lastrummet.

Foto: Nikitas Kotsiaris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et fly fra det autralske selskab Qantas er blev grounded i Melbourne, Australien, efter at flybesætningen blev opmærksom på, at fire små pythonslanger var undveget fra deres transportkasse. De fire Stimsons-pythoner blev transporteret i lastrummet på en Boeing 737-800 fra Alice Springs til Melbourne, da de slap ud.

Se også: Albino python i flybagagen

“Der var tale om 12 ikke-giftige python-unger på cirka 15 centimeter, der blev transporteret som levende luftfragt i en kunststoftaske med lufthuller,” oplyser Sophia Connelly, der er talsmand for Qantas.

“Da transportkasse blev taget ud, opdagede AAE (Australian Air Express) at fire slangeunger manglede. Og da man samtidig fik oplyst, at Stimson-pythonen ikke er truet blev lastrummet gasset."

To flyvninger blev aflyst, mens personale fra Qantas ledte efter slangerne og passagerer sendt videre med andre afgange. Ms Connelly oplyste, at det ikke vides, hvordan slangerne kunne slippe ud, men at de blev transporteret efter reglerne og at der ikke vil blive foretaget yderligere efterforskning af sagen.

Stimson-pythoner kan blive op til én meter lange og lever normalt i det vestlige og det centrale Australien. Flyet meldes atter klar til afgang.