Skræmmende tur på ståltrappe 270 meter over jorden

Først tager du ekspreselevatoren til 77. etage - så går du ud i det fri og tager ståltrappen de sidste 30 meter.

Guldkystens nye attraktion hedder SkyPoint Climb, den ligger på toppen af skyskraberen Q1 og man skal bare ikke lide af højdeskræk, hvis man beslutter sig for turen til himlen og den sikkert betagende udsigt til hav og Australien. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Surfers Paradise i Australiens nordøstlige delstat Queensland er mest kendt for sine fantastiske bølger, der er til stor glæde for de mange surfere. Men 14. januar 2012 åbner en ny attraktion, der rækker 270 meter ind i himlen - bodsgangen til toppen af verdens 25. højeste bygning.

Læs også: Gigantisk bygning skal rage 1,6 kilometer ind i himlen

Guldkystens nye attraktion hedder SkyPoint Climb, den ligger på toppen af skyskraberen Q1 og man skal bare ikke lide af højdeskræk, hvis man beslutter sig for turen til himlen og den sikkert betagende udsigt til hav og Australien.

Turen starter naturligvis ved landjorden, hvor man træder ind i en af Australiens hurtigste elevatorer, der tager en op til 77. etage på 42 sekunder. Her træder man ud i en glas-sluse, og hvis den fri udsigt til jorden 270 meter nede er for meget af det gode, er det på tide at vende om.

Ellers fortsætter man ud i det fri, hvor sikkerhedslinen klipses på ståltrappens gelænder. Og så klatrer man de sidste 30 meter til tops ad de 298 ståltrin.

Her kan man opleve den 360 graders udsigt, hvis man stadig er i live, og blive fotograferet på toppen, inden turen går ned igen. Hvis familien venter på dig på observationsdækket lidt nede, kan de følge heltegerningen gennem glastaget.

Afhængig af dag og tid koster en tur til toppen fra ca. 600 kr. for voksne og 500 kr. for børn.