Skræmmende hyggelig Halloween

Det hedder godt nok djurs Sommerland, men det er også masser af aktiviteter i efterårsferien. Vi sendte en testfamilie af sted.

Djurs Sommerland er på hyggeligste vis proppet med uhygge i efterårsferien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg, Scanpix

Skal vi sejle til Jylland?  spørger Max på 12 forundret. Og ja, det skal vi.

Læs også: Guide: Sjov i efterårsferien

Normalt er prisen det parameter, der sender familien over Storbæltsbroen og Fyn, men Mols-Linien har et super godt tilbud, der byder på færgeoverfart, hotelovernatning og to dages entre til Djurs Sommerland for 2.395 kr. for to voksne og to børn.

Vi er kun tre, så Mira på 14, Max og mor nyder pausen ombord på hurtigfærgen med en tapas-tallerken. Selvom bølgerne kan gå højt i bilen, er det dog intet i forhold til Kattegats bølger, så Max og jeg er tæt på at returnere den netop fortærede frokost. Det bliver dog ved koldsved og en pose i hånden, og vel i land indkøber vi straks søsygepiller til hjemturen.

Efter 35 minutter er vi ved Djurs Sommerland. Vejret er ikke særligt sommerligt, men vi har heldigvis fundet vinterjakkerne frem. Der er dømt Halloween, og parken er på hyggeligste vis proppet med uhygge.
 
Gråd fra skjulte højttalere, edderkopper, flagermus og skeletter. Det hele garneret med 11.000 græskar og spindelvæv. Personale er også klædt ud og går ikke af vejen for et lille bagholdsangreb.

En bemalet fyr med Freddy Krueger-handske giver Mira et chok, men hun får pr. refleks givet igen med et spark over skinnebenet. Senere får jeg en sabel for struben uden så meget som at hæve et øjenbryn. Så meget for mine reflekser.

En sjov og afslappet affære
Der er masser af plads i Djurs Sommerland, og denne weekend er der ingen kø ved forlystelserne.
Vi prøver rutsjebanen Thors Hammer, og Max, der ellers var ret betænkelig, vil have en tur mere. Så går turen til Afrika, hvor vi får en imponerende lang flodtur krydret med mekaniske dyr. Desværre var sædet vådt efter en byge, så det er en god ide, at huske en pose til at sidde på.

Vi varmer måsen ved et af de mange bålsteder i parken, og tager derefter en omgang minigolf på en af de to meget flotte baner. Ved 18. hul ryger Max’ bold i vandet, men her er en smart skjult konstruktion, der gør, at han faktisk får hole in one. Til hans begejstring kan hverken Mira eller jeg udføre tricket.

Det er overraskende nok ikke de kørende forlystelser, der trækker i børnene. De vil hellere lave gigant-sæbebobler, hoppe i trampolin, løbe rundt i halmlabyrinten og prøve Tarzan-forhindringsbanen. Det er med til at gøre besøget til en dejlig afslappet affære, hvor hele familien kommer ned i gear og får sjove fælles oplevelser med hjem.

Hvad nu, hvis du dør?
Parken lukker kl. 17 og vi sætter kurs mod Helnan Marina Hotel i Grenå, hvor vi 25 minutter efter er på vores fine familieværelse.
Vi spiller bordtennis og får sved på panden i det veludstyrede fitnessrum. Ved siden af ligger det nye flotte wellness- område med pool, boblebad, dampbad og sauna.

Hotellets restaurant har desværre kun en treretters menu, og intet til børn, så vi kører til byen og finder en italiensk restaurant.
Søndag morgen svømmer jeg, imens børnene sover længe, hvorefter vi igen besøger Djurs Sommerland. Det er skønt, at vi har to dage i parken, for så er der ingen stress og jag.  Jeg foreslår, at vi alle prøver Piraten, der er Danmarks største og hurtigste rutsjebane.

Børnene deler dog ikke min begejstring, så jeg må tage turen alene.
- Hvad nu, hvis du dør? spørger de, og jeg beroliger dem med, at jeg satser på at overleve turen.
Godt svimmel er jeg nu dagens helt, og vi tester den anden minigolfbane i strålende solskin.
Børnene tager tre ture i træk i Thors Hammer og herefter får Max en tur på familiecyklen, hvor Mira og jeg pustende er enige om, at vi må have sat ny banerekord.

Skydeskiver til opslagstavlen
Vi er nu blevet så varme, at vi nyder en is, og to livagtige »spøgelser« passerer os. En lille dreng råber forgæves: - Hej, hej. men her er der ingen respons. Skydebanen er sidste stop, og børnene prøver for første gang at skyde med luftgevær. Efter lidt startbesvær lykkes det for os alle tre at hjembringe en hullet skydeskive til opslagstavlen, og med to stolte skytter i bilen, går turen nu mod færgen i Ebeltoft.

Vi får taget vores søsygepille på vejen og sejladsen forløber derfor med masser af overskud til både at spise og betragte naturens kræfter.
- Nej, se lige de store bølger…Pillen har dog gjort børnene døsige, og de sover begge de to timer hjem i bilen efter en rigtig dejlig efterårsweekend.

Læs også: Farfar Frost indtager Tivoli