Skræm livet af dig selv i Alperne

Nye udsigtsplatforme svæver over de tyske alper - der er en kilometer ned til jorden

Foto: Andreas Gebert
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er kun en kort spadseretur fra den nærmeste ski-lift, men når du træder ud på toppen af Alpspitz-bjerget ved Garmisch-Partenkirchen og fortsætter ud på udsigtsplatformen AlpspiX, så venter der et fantastisk syn: Udsigten til bjerge og et frit fald på en kilometer.

Læs også: 10 fantastiske udsigter

Der er tale om Tysklands nyeste og ganske opsigtsvækkende attraktion, der er bygget som et stort X, og fører ud over afgrunden. For enden er platformene udstyret med glasvægge, så man er sikker på at skræmme livet af sig selv, når man bevæger sig ud på den tre meter brede attraktion.

AlpspiX åbnede sine 13 meter lange og frit svævende udsigtsplatforme for offentligheden i sidste måned, og de er simpelthen bygget så turister kan få et adrenalin-sus og forhåbentlig nyde udsigten til bjerget Zugspitze og dalen dybt nede.

Der er brugt 30 tons stål til konstruktionen, hvor gulvet er hullet som en si, så sneen kan forsvinde om vinteren. Det er nemlig tanken at anlægget skal være åbent for publikum året rundt, så man også kan få et chok på ski-ferien. Oplevelsen er gratis.

Se også: Vil bygge et bjerg i Berlin