Skiferien i Norge er blevet billigere

Den norske kronekurs er faldet så meget, at de danske kroner rækker mærkbart længere i skiferieområderne.

Hemsedal med masser af sne på pisterne og nu også mere skiferie for de danske kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels-Erik Bjørholt, Hemsedal PR

I sommer fik man 110 norske kroner for hver 100 danske - nu får man mere end ti kroner mere, over 122 norske kroner.

Det er olieprisernes skyld. For den norske krone følger oliepriserne og er siden sommer raslet ned sammen med den. Fra en kurs, der var over 90 sidste sommer og efterår, er kursen nu nede omkring 80, hvilket er godt nyt for de danske skiferieturister.

Så de kan ikke alene glæde sig over, at der modsat mange steder i Alperne er masser af sne i de norske skiområder, men også at de, målt efter de danske kroner, nu skal betale omkring ti pct. mindre for skileje, skiskole, restaurantionsbesøg osv.

Læs også: Skiboom i Norge med Fatman og Sølling

Henrik Verner Jensen, der er markedschef for Visit Norway i Danmark, tror, at de danske skiturister vil bruge kursfaldet til ekstra oplevelser.

»Det er en besparelse, der vil kunne mærkes, når hele familien er på ferie. Både når der skal handles ind i supermarkedet og lejes ski,« siger han og opfordrer til, at man udnytter besparelsen til lidt skiskole, hvor man kan få pudset teknikken af.

»I min familie, hvor vi er fire, har vi allerede talt om, at vi vil bruge pengene på at leje en offpiste-guide et par timer for at komme uden for pisterne og få en ekstra oplevelse i år,« fortæller han.

Læs også: Hemsedal for nybegyndere og øvede