Skiferie er fem gange så farlig

Antallet af skiskader er steget i år. 10 pct. flere er kommet til skade under ferien i sneen.

Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Vores tal viser, at der er fem gange så stor risiko for at komme til skade på skiferien end på en normal ferie ” oplyser skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring.

Læs også: Danske skiløbere har selvtillid

Selskabet gør status over årets skisæson, hvor de danske skiløbere har været forskånet for de store katastrofer som f.eks.  lavineulykker og eftersøgninger.

Men sæsonen har været præget af enkeltstående tragiske ulykker, siger Jørgen Pedersen, og generelt er antallet af skiskaber steget med 10 pct. i forhold til sidste år.

"Det er oftest skader på arme, ben og ankler,” fortæller han.

De mest populære ski-destinationer har i år været Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien, som dermed også er de lande, de fleste skiskade sker.

Og det er på feriens 2. eller 3. dag, hvor skiløberne begynder at føle sig mere sikre på ski og snowboard, at det går galt.

Ingen hjemtransport
Behandlingen af skiskaderne på destinationerne i Europa er dækket af den offentlige rejsesygeforsikring.

Men evt. hjemtransport er ikke mere omfattet - og brækker man benet og skal transporteres i ambulancefly, og ikke har en forsikring, kan det ende med en regning på flere hundrede tusind kroner.

”I år har Gouda Rejseforsikring transporteret ca. 300 rejsende hjem fra destinationer i Europa og Skandinavien. Uden rejseforsikring havde disse ski-entusiaster stået i en meget vanskelig situation og endt med at betale en dyr pris for deres skiferie, ” pointerer Jørgen Pedersen.