Skandinaver er mere blufærdige

Flere amerikanere end skandinaver synes det er ok at være topløse på stranden.

Foto: Colourbox

Flere byer og ferieområder omkring Middelhavet har sat strenge regler for påklædning - eller mangel på samme.

Læs også: Sexet reklame misbruger BP-oliekatastrofe

F.eks. er det i Barcelona forbudt af færdes i gaderne i bikini eller bar mave. Og flere steder i verden er det forbudt at være topløs på strandene.

Det har fået Skyscanner til at undersøge holdningen blandt sine brugere, til de forskellige grader af påklædthed på feriestederne. 3.000 har svaret på spørgsmålene, og de viser en påfaldende forskellig holdning alt efter nationalitet.

Skandinaverne, som har ry for frisind, viser sig at være markant mere blufærdige end f.eks. amerikanerne, der ellers opfattes som lidt sippede.

Tyskerne er mest til bar hud
Mens det er 82 pct. af skandinaverne, der synes det er i orden at være topløs på stranden, er det 92 pct. af amerikanerne, der synes det er ok.

Endnu flere briter er tilhængere af topløse badepiger - 93 pct. - og stort set alle tyskere går ind for så lidt badetøj som muligt. 99 pct. svarer, at det er helt i orden at være topløs på stranden.

Måske lidt overraskende er det russerne, der tager mest afstand fra det topløse look. Kun 67 pct svarer, at det er i orden med bare bryster.

At badetøj hører hjemme på stranden og ikke andre steder, er der flertal for. 93 pct. af alle svarer, at bikinier er i orden på stranden. Kun 31 pct. mener, at det også er passende påklædning i en bar, café eller restaurant.

Vigtigt at respektere lokal skik og brug
“Det er et interessant resultat. Som skandinaver tror vi, at vi har et meget liberalt og afslappet forhold til nøgenhed. Men det viser sig, at mange nationaliteter er mere positive overfor topløs solbadning end vi," siger Kristin Andersson, Scandinavian Country Manager for Skyscanner.

"Men uanset vores egne overbevisninger, er det vigtigt at respektere mennesker omkring os og at være opmærksom på lokal skik og brug, så man ikke vækker anstød”  mener han.

Læs også: Ferien opdeler skandinaverne