Skal vi dele en taxi?

Fra i dag fungerer taxierne i New York som busser. Del og kør til fast billig pris.

Tag bussen på den behagelige måde: Kør ad en bestemt rute til en fast lav pris, men i en taxi med højest tre øvrige passagerer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Timothy A. Clary
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Taxi sharing. At dele en taxi.

Fra i dag - torsdag 4. marts - er det begreb seneste skud på transportstammen i travle New York.

Se også: Det koster taxien på dit feriested

De karakteristisk gule taxier er populære på Manhattan, men alt for ofte kører de med bare en enkelt passager til skade for både miljøet, den enkeltes pengepung og spild af tid for de, der venter på en vogn.

Den ny service fungerer som at tage bussen - den går i al sin enkelhed ud på, at man stiger to eller flere ind i en taxi ved et af de tre såkaldte group stands og stiger af ved et af de stoppesteder, der er langs den rute, taxien kører. Prisen er rørende 3 eller 4 dollars.

Både de tre group stands, ruterne og stoppestederne er fastlagt ud fra en undersøgelse af hvilke steder i byen, der er det største behov. I løbet af året etableres der yderligere tre group stands.

Servicen tilbydes i første omgang på forsøgsbasis i et år og kun mellem kl. 6 og 10 om morgenen.

De tre group stands er på hjørnet af W. 57th Street og 8th Avenue, W. 72nd Street og Columbus Avenue, og E. 72nd Street/3rd Avenue. Alle stoppesteder er etableret langs Park Ave. med endestation på Grand Central Station.