Sid på en cowboy-sadel under flyrejsen

Ny type sæde, der minder om sadlen på en hest, er designet til kortere flyvninger af op til tre timers varighed

Flystolen kaldes SkyRider og er designet af firmaet Aviointeriors Group Fold sammen
Læs mere
Foto: Aviointeriors
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du kan lide at ride, er det måske en meget god nyhed. Hvis du ikke kan, så er der måske et mareridt på vej.

Læs også: Overvågning af flypassagerer på toilettet

En ny type fly-sæde er designet til at fylde langt mindre end de fly-stole vi kender i dag, og du vil få følelsen af at sidde på en hesteryg.

Flystolen kaldes SkyRider og er designet af firmaet Aviointeriors Group, der designer flysæder. Det ny sæde præsenteres på en fly-interiør udstilling i USA og er altså endnu ikke bestilt af noget flyselskab, men flere selskaber har udtrykt interesse.

Men firmaet bag designet er fortrøstningsfulde: "Der er alle muligheder for at flyselskaberne kan spare penge med disse sæder, for der kan transporteres langt flere passagerer," siger Dominique Menoud, direktør for Aviointeriors.

"For flyvninger op til tre timer vil det være behageligt at sidde i sadlen - tænk bare på cowboys, der rider i otte timer uden problemer," tilføjer han.

Designerne fastslår, at der er tale om et sæde med plads til både håndbagage under det og til at hænge jakken på. Man forestiller sig, at SkyRider-sædet får sin egen klasse i flyet som økonomi- og businessklasse har det - og til en lavere pris.

Både Ryanair og Spring Airlines i Kina har luftet tanken om at indføre stå-pladser på deres fly, hvis ellers myndighederne ville give lov. Så det nye cowboy-sæde er ment som et tilbud til især lavpris-selskaberne.

Læs også: Sådan snyder du kropsscanneren