Sid 20 timer i et fly uden mellemlanding

Ny teknologi skal bruges i eksisterende flytyper og gøre det muligt at flyve fra Europa til f.eks. Sydney uden mellemlanding.

Her er det en Boeing 777-200LR, som var på vingerne i 2005. LR står for "long range", lang rækkevidde. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det lyder næsten skræmmende, men den amerikanske flyfabrik Boeing planlægger at udvikle en ny flytype, der skal kunne holde sig i luften i op til 20 timer. Der vil blive tale om en videreudvikling af Boeings 777-fly, hvor man vil bruge teknologien fra det helt nye Boeing 787-fly, skriver rejsesitet Tic.travel.

Læs også: Guide til underholdning på fly

Hvis Boeing i Seattle beslutter sig for at producere flyet, vil man kunne afkorte flyvetiden fra Europa til f.eks. Sydney med op til fire timer.

Hidtil har flyindustrien vurderet, at flyvninger på op mod 20 timer ville være uøkonomiske, fordi man skulle medføre så meget brændstof, men ifølge britiske medier arbejder Boeing på at forbedre brændstofeffektiviteten med op til 16 procent på sin 777 og dermed gøre fly med ultra lang rækkevidde mere økonomiske.

Se også: Guide: Find det bedste flysæde

Hurtigt frem eller mellemlanding?
Også Airbus-fabrikkerne i Toulouse overvejer, om man skal øge rækkevidden for fabrikkens kæmpefly, A380.

Tankerne om flyveture på 20 timer har startet debatten på forskellige rejsefora: Vil man foretrække at komme frem så hurtigt som muligt, eller foretrækker man en mellemlanding med mulighed for at strække benene nogle timer og iøvrigt komme sig lidt. Meningerne er delte, afhængig af om man sidder klemt inde på økonomiklasse eller ligger ned i business-delen.

Rejseliv.dk spørger: Vil du foretrække at komme hurtigt frem eller lande på mellemvejen? Skriv en kommentar herunder.