Sexede stewardesser i modvind

Labour parlamentsmedlem beskylder Ryanair for at tvinge kabinepersonalet til at blive fotograferet til den årlige kalender.

Foto: Ryanair
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er angiveligt den "hotteste" kalender nogensinde - år 2010 fra Ryanair.

Læs også: Piloterne forlod cockpittet

Men det irske lavprisflyselskab, som i de sidste år har fået stormende omtale af sin velgørenhedskalender med letpåklædte - om påklædt overhovedet - stewardesser, er i år kommet i modvind med projektet.

Labour medlem i EU-parlamentet, Mary Honeyball, beskylder  Ryanair for at "tvinge" kabinepersonalet til at stille op til fotografering til pin-up kalederen, skriver Daily Mail.

Kritikken tager Ryanairs direktør, Michael O'Leary imidlertid oppefra og nedefter. Han svarer ved at sende Honeyball et eksemplar af kalenderen. Hver eneste deltager i kalenderen har helt frivilligt stillet op, som han siger.

Flere tilmeldte end der skal bruges
"Ryanairs kabinepersonale melder sig selv for at deltage, og i år har over 800 af vores i alt 4.000 kabineansatte meddelt, at de var klar til at deltage, og på den måde være med til at yde deres bidrag," fortæller O'Leary, som i øvrigt selv har købt de første 100 eksemplarer af kalenderen.

Overskudet af 2010 kalendenderen går til organisationen UK KIDS, som bl.a. støtter handicappede børn og deres familier.

"Årets kalender er den "hotteste" nogensinde, og vi håber med årets kalender at kunne skaffe 100.000 pund (godt en million kr.) til organisationen," siger flyselskabets talsmand, Stephen McNamara.

Siden den første Ryanair kalender blev produceret i 2008 har selskabets personale på den måde støttet velgørenhed med knap tre mio. kroner.