Sex-park i Kina lukket før den er åbnet

Den kinesiske forlystelsespark med temaet sex, som skulle have slået dørene op i oktober, er nu lukket ned. De kinesiske myndigheder siger, den har "ond indflydelse".

En af skulpturerne i den kinesiske sex temaparks udstilling er kvindekroppen iført en rød g-streng, som her fjernes efter de kinesiske myndigheder beordrede parken lukket. Fold sammen
Læs mere
Foto: China Getty Out / AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Vi var nødt til at rive den ned med det samme. Indholdet var vulgært, det var hverken sundt eller lærerigt, men havde en ond indflydelse på samfundet."

Se også: Sex og sort humor sælger lande

Så kontant var forklaringen fra de kinesiske myndigheder på, at Love Land, det, der skulle have været Kinas første temapark med sex som omdrejningspunkt, nu er i gang med at blive revet ned. Længe inden den officielle åbning, som var planlagt til oktober i år.

Det, der især gav myndighederne røde ører, var skulpturerne af gigantiske kønsdele og en fotografisk udstilling af sex gennem tiden. Men også idéen om workshops, der skulle forbedre de besøgende sexuelle teknikker og lære dem om kondomer og sikker sex var for meget.

"Ejerne er kun interesseret i at tjene penge på sensationen i en park som denne", siger myndighederne til The Guardian.

Ejerne bag projektet siger til den kinesiske avis China Daily, at formålet med den er at punktere det tabu, der er omkring sex i Kina.

Delte meninger blandt kinesiske borgere
Også blandt de almindelige kinesiske borgere, der skulle have nydt godt af parken, er der delte meninger om den. Nogle mener, at den ville have været for vulgær til kinesere, mens andre var glade for muligheden for at blive klogere på sexlivets hemmeligheder.

Ifølge Li Yinhe, som har forsket i sex på Chinese Academy of Social Sciences, er kineserne de senere år blevet langt mere åbne omkring sex, f.eks. praktiseres sex udenfor ægteskabet i dag af op til 60 procent af befolkningen. Men der eksisterer ifølge Li Yinhe stadig en åbenlys konflikt mellem det gamle og det moderne Kina, hvad åbenheden omkring sex angår. Pornografi er forbudt og sexualundervisning er nærmest et fremmedord, samtidig med at gaderne er proppet med sexbutikker og det er helt normalt, at en forretningsmand eller offentligt ansat har en elskerinde.

Love Land er inspireret af en tilsvarende populær park med det samme navn i Sydkorea.

Læs også: Sex-fester skal tiltrække turister